آزمایش خون در منزل

آزمایش خون یک آزمایش پزشکی است که با بررسی نمونه‌های خون برای تشخیص بیماری‌ها، مانیتورینگ و ارزیابی سلامتی بیماران انجام می‌شود. این آزمایش می‌تواند شامل بررسی مختلف عناصر خونی از جمله سطوح هورمون‌ها، پروتئین‌ها، گلوکز، لیپیدها، انواع سلول‌ها و عوامل خونی دیگر باشد. در آزمایش خون، یک نمونه خون از بیمار گرفته شده و سپس در آزمایشگاه تحت تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. نتایج این آزمایش می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره وضعیت سلامتی بیمار ارائه دهد و به پزشک کمک کند تا تشخیص، بررسی و درمان بیماری‌ها را انجام دهد.

نمونه‌های خون معمولاً از رگ‌های دست یا بازوی بیمار گرفته می‌شوند و به طور معمول فرایند گرفتن نمونه‌های خون کمتر از چند دقیقه طول می‌کشد و اغلب با احساس کوچکی از درد همراه است. مهم است به یاد داشته باشید که آزمایش خون باید توسط یک پزشک یا متخصص بهداشت راهنمایی و تفسیر شود و تنها برای تشخیص و درمان بیماری‌ها استفاده شود. در صورتی که نیاز به آزمایش خون دارید، بهتر است با مشاورین ما مشورت کنید.

آزمایش خون در منزل یک گزینه راحت و آسان برای افرادی است که به دلایل مختلف نمی توانند به آزمایشگاه مراجعه کنند. این آزمایش ها توسط تکنسین های آموزش دیده در منزل انجام می شود و نتایج آنها معمولاً در عرض چند روز در دسترس است.

آزمایش های خون در منزل انواع مختلفی دارند، از جمله:

  • آزمایش خون کامل: این آزمایش شامل اندازه گیری انواع مختلف سلول های خونی، از جمله گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها است.
  • آزمایش قند خون: این آزمایش برای اندازه گیری سطح قند خون استفاده می شود.
  • آزمایش کلسترول: این آزمایش برای اندازه گیری سطح کلسترول در خون استفاده می شود.
  • آزمایش تری گلیسیرید: این آزمایش برای اندازه گیری سطح تری گلیسیرید در خون استفاده می شود.
  • آزمایش تیروئید: این آزمایش برای اندازه گیری سطح هورمون های تیروئیدی در خون استفاده می شود.

آزمایش های خون در منزل برای طیف گسترده ای از افراد مناسب هستند، از جمله:

  • افراد مسن یا دارای معلولیت
  • افرادی که به دلیل بیماری یا درمان نمی توانند به آزمایشگاه مراجعه کنند
  • افرادی که می خواهند آزمایش خود را به صورت خصوصی انجام دهند

برای انجام آزمایش خون در منزل، ابتدا باید با یک شرکت ارائه دهنده خدمات آزمایش در منزل تماس بگیرید. این شرکت یک تکنسین آموزش دیده را به منزل شما اعزام می کند تا آزمایش را انجام دهد. تکنسین نمونه خون را از شما می گیرد و آن را برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه می فرستد. نتایج آزمایش معمولاً در عرض چند روز در دسترس است.

هزینه آزمایش خون در منزل بسته به نوع آزمایش و شرکت ارائه دهنده خدمات متفاوت است. با این حال، به طور کلی، هزینه این آزمایش ها از آزمایش های مشابه در آزمایشگاه کمتر است.

آزمایش خون در منزل یک گزینه راحت و آسان برای افرادی است که به دلایل مختلف نمی توانند به آزمایشگاه مراجعه کنند. این آزمایش ها معمولاً دقیق و قابل اعتماد هستند و نتایج آنها در عرض چند روز در دسترس است.

در اینجا چند نکته برای انجام آزمایش خون در منزل آورده شده است:

قبل از انجام آزمایش، با شرکت ارائه دهنده خدمات آزمایش در منزل تماس بگیرید تا در مورد نحوه آماده سازی برای آزمایش اطلاعات کسب کنید.

در روز آزمایش، لباس راحت بپوشید که دسترسی به بازوی شما را آسان کند.

اگر دارویی مصرف می کنید، حتماً به تکنسین آزمایشگاه اطلاع دهید.

در صورت داشتن هر گونه نگرانی در مورد آزمایش، با پزشک خود صحبت کنید.

ضرورت آزمایش خون

ضرورت آزمایش خون بستگی به شرایط و وضعیت سلامتی شما و توصیه‌های پزشکتان دارد. پزشک ممکن است بر اساس علایم بالینی، سابقه پزشکی، عوامل خطر و سایر عوامل تشخیصی، آزمایش خون را به شما توصیه کند. در زیر تعدادی از مواردی که ممکن است نیاز به آزمایش خون را ایجاد کند، آورده شده است:

  • تشخیص بیماری: آزمایش خون می‌تواند برای تشخیص بیماری‌ها و ارزیابی وضعیت سلامتی شما استفاده شود، از جمله بررسی سطوح هورمون‌ها، پروتئین‌ها، آنزیم‌ها، ویتامین‌ها و مواد مغذی دیگر در خون.
  • مانیتورینگ بیماری: آزمایش خون می‌تواند به منظور پایش بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشارخون بالا، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های کبدی و کلیه استفاده شود تا نتایج درمان و پیشرفت بیماری را ارزیابی کند.
  • ارزیابی سلامت عمومی: آزمایش خون می‌تواند برای ارزیابی سلامت عمومی شما و شناسایی عوامل خطر برای بیماری‌های مزمن مانند چاقی، دیابت، یا اختلالات لیپیدی (مرتبط با کلسترول و چربی خون) استفاده شود.
  • پیگیری درمان: آزمایش خون می‌تواند به پیگیری اثربخشی درمان‌های دارویی یا دیگر درمان‌ها کمک کند و نتایج آزمایش‌های قبلی را با آزمایش‌های جدید مقایسه کند.
  • بررسی علل عوارض و علائم: آزمایش خون می‌تواند برای شناسایی علت عوارض و علائمی که شما دارید، مانند خستگی، ضعف، تهوع، استفراغ، درد و علائم دیگر به کار رود.
  • بررسی وضعیت بارداری: آزمایش خون می‌تواند برای تشخیص بارداری و بررسی وضعیت سلامتی مادر و جنین مورد استفاده قرار گیرد.
  • ارزیابی وضعیت ویتامین‌ها و مواد مغذی: آزمایش خون می‌تواند برای اندازه‌گیری سطوح ویتامین‌ها و مواد مغذی در خون، مانند ویتامین D، ویتامین B12 و آهن، به کار رود.
  • بررسی عوامل خطر بیماری‌ها: آزمایش خون می‌تواند برای بررسی عوامل خطر بیماری‌های قلبی، دیابت، چاقی، و بیماری‌های مرتبط با سیگار، الکل و سایر عوامل خطر استفاده شود.

همچنین، پزشک ممکن است به دلایل دیگری نیز آزمایش خون را توصیه کند، بسته به وضعیت شما و نیازهای سلامتی خاص شما. در هر صورت، تصمیم نهایی در مورد انجام آزمایش خون باید توسط پزشکتان بر اساس تاریخچه پزشکی و وضعیت سلامتی شما گرفته شود.

فهرست مطالب

تفسیر آزمایش خون

تفسیر آزمایش خون باید توسط پزشک متخصص یا کادر پزشکی مجرب انجام شود. پس از انجام آزمایش خون، نتایج آن به صورت گزارش یا سربرگی به شما تحویل داده می‌شود. تفسیر نتایج آزمایش خون بستگی به نوع آزمایش‌هایی دارد که انجام شده است. در ادامه، به عنوان مثال، تفسیر چندین آزمایش خون رایج را بررسی می‌کنیم:

  • آزمایش CBC (Complete Blood Count): این آزمایش برای ارزیابی عناصر مختلف خون، از جمله سلول‌های قرمز (RBC)، سلول‌های سفید (WBC) و پلاکت‌ها (PLT) استفاده می‌شود. نتایج این آزمایش شامل پارامترهایی مانند تعداد سلول‌های قرمز، سلول‌های سفید، هموگلوبین، هماتوکریت و غیره است که می‌تواند اطلاعاتی درباره وضعیت عمومی سلامتی شما ارائه دهد.
  • آزمایش آنزیم‌های کبدی: این آزمایش برای ارزیابی عملکرد کبد استفاده می‌شود و شامل اندازه‌گیری آنزیم‌هایی مانند آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP) و بیلی روبین (BIL) است. این آزمایش می‌تواند نشان دهنده وجود مشکلات کبدی مانند التهاب کبد، آسیب کبدی، یا اختلالات صفراوی باشد.
  • آزمایش گلوکز خون: این آزمایش برای اندازه‌گیری سطح گلوکز (قند) در خون استفاده می‌شود و می‌تواند نشان دهنده وجود دیابت، مقاومت به انسولین، یا اختلالات مرتبط با متابولیسم قند در بدن باشد. نتایج این آزمایش ممکن است به پزشک کمک کند تا تشخیص دقیق‌تری درباره وضعیت گلوکز خون شما بگذارد و برنامه درمانی مناسب را تنظیم کند.
  • آزمایش لیپیدها: این آزمایش برای ارزیابی سطح چربی‌ها در خون، از جمله کلسترول کل، کلسترول LDL (کلسترول بد)، کلسترول HDL (کلسترول خوب) و تری‌گلیسرید (یک نوع چربی) استفاده می‌شود. این آزمایش می‌تواند اطلاعاتی درباره ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و اختلالات چربی خون را در اختیار قرار دهد.
  • آزمایش آهن و انمی: این آزمایش برای اندازه‌گیری سطح آهن، ترانسفرین (پروتئین حامل آهن در خون) و اندیس‌های مرتبط با انمی (کاهش تعداد سلول‌های قرمز یا هموگلوبین کم) استفاده می‌شود. این آزمایش می‌تواند نشان دهنده وجود کمبود آهن، کم‌خونی، یا اختلالات مرتبط با آهن در بدن باشد.

مهم است به طور کامل نتایج آزمایش خون را با پزشک خود مطرح کنید و از او بخواهید تفسیر دقیق و کاملی از نتایج را برایتان ارائه دهد. تنها پزشک می‌تواند بر اساس سابقه پزشکی شما، علائم بالینی، و سایر اطلاعات مرتبط، تفسیر درستی از نتایج آزمایش خون شما را ارائه کند و برنامه درمانی مناسب را برای شما تنظیم کند.

تفسیر آزمایش خون بستگی به چندین عامل دارد از جمله سابقه پزشکی شما، علائم بالینی، سن، جنسیت، عوامل خطر، و سایر آزمایشات تکمیلی و اطلاعات کلینیکی است.

به طور کلی، برای تفسیر نتایج آزمایش خون، باید نتایج را با محدوده‌های طبیعی معمول برای هر پارامتر مقایسه کرده و از آنجا به تحلیل و تفسیر آنها بپردازید. نمونه‌هایی از پارامترهای معمولا در آزمایشات خون عبارتند از:

  1. شاخص‌های کامل خون (CBC): این شامل تعداد سلول‌های قرمز (RBC)، سلول‌های سفید (WBC)، پلاکت‌ها، و میزان هموگلوبین (Hb) و هماتوکریت (Hct) است.
  2. آزمایش‌های کبدی: مانند آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) که نشان‌دهنده وضعیت کبد می‌باشند.
  3. آزمایش‌های کلیوی: مانند کراتینین و آزمایش‌های مرتبط با فیلتراسیون کلیوی.
  4. آزمایش قند خون: اندازه‌گیری سطح گلوکز خون.
  5. آزمایش لیپیدها: مانند کلسترول کل، کلسترول LDL، کلسترول HDL، و تری‌گلیسرید که به وضعیت چربی‌ها در خون اشاره دارند.
  6. آزمایش‌ هورمون‌ها: مانند هورمون تیروئید (TSH، T3، T4)، هورمون های قشر آدرنال (کورتیزول، آلدوسترون) و سایر هورمون‌ها که نشان‌دهنده فعالیت هورمونی بدن می‌باشند.
  7. آزمایش‌های التهاب و ایمنی: مانند پروتئین C-واکنشی (CRP)، سرعت ترسیب (ESR)، آنتی‌بادی‌ها و سایر آزمایشات مرتبط با واکنش‌های التهابی و ایمنی بدن.
  8. آزمایش‌های کوagولوژی: مانند زمان انعقاد (PT)، زمان جوانه‌زنی (APTT)، فیبرینوژن، و دیگر آزمایش‌های مرتبط با اختلالات خون‌ریزی و لختگی.

به همراه اینها، باید در نظر داشت که هر آزمایش خون باید به همراه تاریخچه پزشکی کامل و علائم بالینی شما تفسیر شود. تنها پزشک شما می‌تواند نتایج آزمایشات خون شما را با در نظر گرفتن شرایط شما و معیارهای بالینی مشخص تفسیر کند و تشخیص و درمان صحیح را برای شما تعیین کند. بنابراین، بهترین روش برای تفسیر آزمایش خون، مراجعه به پزشک یا متخصص مرتبط می‌باشد.

خون مهم ترین عامل در سلامتی و حیات انسان است

آزمایش خون امروزه یکی از مهم ترین دغدغه انسان است و مهم ترین معیار برای تعیین سلامت افراد در جامعه به وسیله انجام آزمایش خون سنجیده میشود. بر همین اساس توجه به انجام آزمایش خون در فواصل زمانی تعیین شده با توجه به شرایط سلامت افراد از مقوله های اصلی حوزه درمان و سلامت در تمام جوامع امروزی می باشد.
خون به عنوان یکی از مهم ترین ارگان های حیاتی بدن انسان، در شاهرگ و تمامی موی رگ ها شریان دارد. و عامل انتقال مواد مغذی به تمامی اندام ها بدن انسان است. بر این حفظ سطح ایمنی بدن براساس تعداد و عملکرد گلبول های سفید نیز از وظایف خون است.

گروه سلامت تو

 بزرگترین سامانه آنلاین خدمات پرستاری در ایران

انجام مشاوره رایگان با شماره تماس بگیرید: 09128469468

برای دریافت مشاوره رایگان وارد شوید.

انجام خدمات مشاوره در کمترین زمان و با یک تماس

اجزای تشکیل دهنده خون

گلبول های قرمز

انتقال خون به تمام سلول های بدن را بر عهده دارند. دارای هموگلوبین است. این سلول‌ها، در مهره‌داران وظیفه انتقال اکسیژن و دریافت دی اکسید کربن را در میان بافت‌های مختلف بر عهده دارد و در مغز استخوان تولید میشوند.

گلبول های سفید

گلبول سفید شامل یک سلول هسته دار می باشد که قادر به حرکت در خون نیستن. این سلول‌ها وظیفه حفظ بدن را در برابر عوامل بیماری‌زا و بیگانه و سلول‌های سرطانی دارند. همچنین سلول‌های مرده و آسیب دیده بدن توسط این سلول‌ها از آن تفکیک و دفع میشود. گلبول‌های سفید در مغز استخوان ساخته شده و در خون و بافت‌های لنفاوی بدن ذخیره می‌شوند.

پلاکت خون

پلاکت ها مسئولیت تشکیل لخته های خون برای توقف خونریزی و کمک به ترمیم رگ های خونی آسیب دیده هستند. آنها همچنین با فعال کردن سلول های ایمنی به مبارزه با عفونت کمک می کنند. هموگلوبین پروتئین گلبول های قرمز که نقش انتقال اکسیژن در خون را دارند.

پارامتر مهم در آزمایش خون

با انجام آزمایش خون چه بیماری های قابل تشخیص است؟

بسیاری از بیماری های که امروز انسان را درگیر خود کرده است از کابوس سرطان های بد خیم، تا سویه های تازه متولد شده، بیماری های واگیردار عفونی همه با انجام آزمایش خون قابل تشخیص است. با پیشرفت علم پزشکی و توسعه تجهیزات پزشکی تشخیص سریع بیماری ها از اولویت اول برخودار است. امروز با انجام آزمایش خون در منزل و طی چند ساعت میتوان تمام پارامتر های خون را بررسی نمود و در صورت مشاهده علائم هشدار دهنده بیمار را مطلع و اقدام به درمان نمود.

بیماری های که میتوان با انجام آزمایش خون تشخیص داد کدام اند؟

  • انواع سرطان
  • انواع بیماری های مقاربتی
  • بیماری مربوط به غده تیروئید
  • بیماری های کلیوی و نارسایی مربوط
  • سرطان کبد و کبد چرب
  • سرطان خون
  • بیماران هموفیلی
  • کمبود انواع ویتامین ها
  • انمی و فقر آهن
  • دیابت
  • هپاتیت
  • بیماری با زمینه های عفونی
    سرطان مغز استخوان

علایم  بیماری های خونی

علائم بیماری های مربوط به عملکرد گلبول‌های قرمز خون

  • سرد

علائم اختلال در عملکرد در گلبول‌های سفید

  • احساس بیماری در فرد  و یا  خطر ابتلا به انواع عفونت ها

علائم اختلال در پلاکت‌ها

  • خونریزی و مشکل در لخته شدن خون

آزمایش تروئید

آزمایش تروئید یک مجموعه از آزمایش های خونی است که برای بررسی عملکرد غده تیروئید و سطح هورمون‌های تیروئیدی در بدن استفاده می‌شود. غده تیروئید عضوی است که هورمون‌های تیروئید را تولید و منتشر می‌کند که نقش مهمی در کنترل سطح انرژی، متابولیسم، رشد و توسعه بدن دارد. آزمایش تروئید معمولاً شامل اندازه‌گیری سطوح هورمون‌های تیروئیدی اصلی، شامل هورمون تیروکسین (T4) و هورمون تری‌یدوتیرونین (T3)، و همچنین هورمون تیروتروپین (TSH) است که توسط غده هیپوفیز تولید می‌شود و به عنوان هورمون کنترل کننده تولید هورمون‌های تیروئید توسط غده تیروئید عمل می‌کند.

این آزمایش ها به کمک پزشک در تشخیص اختلالات تیروئیدی مانند هیپوتیروئیدی (کاهش فعالیت تیروئید)، هیپرتیروئیدی (افزایش فعالیت تیروئید)، گویتر، التهاب غده تیروئید و دیگر اختلالات تیروئیدی کمک می‌کنند. نتایج آزمایش تروئید باید توسط پزشک تفسیر شود و در صورتی که نتایج غیرطبیعی باشند، ممکن است نیاز به مطالعه بیشتر و درمان داشته باشد.

آزمایش سرطان

آزمایش‌های سرطان، مجموعه‌ای از آزمایش های خونی و دیگر تست‌های تشخیصی هستند که برای تشخیص و ارزیابی احتمال وجود سرطان در بدن انجام می‌شوند. این آزمایش ها ممکن است شامل اندازه‌گیری نشانگرهای سرطانی، تست‌های تصویربرداری، بیوپسی و سایر آزمایش های تشخیصی باشند.

مهمترین نشانگرهای سرطانی در آزمایش خون عبارتند از:

  • آنتی‌ژن‌های سرطانی: این آنتی‌ژن‌ها ممکن است توسط سلول‌های سرطانی تولید شوند و به صورت غیرطبیعی در خون حضور داشته باشند. اندازه‌گیری این آنتی‌ژن‌ها می‌تواند برای تشخیص برخی از انواع سرطان‌ها مفید باشد، مانند آنتی‌ژن پروستات برای تشخیص سرطان پروستات یا آنتی‌ژن کارسینوامبریونیک (CEA) برای تشخیص برخی از سرطان‌های گوارشی.
  • مارکرهای تومور: این مارکرها ممکن است توسط سلول‌های سرطانی تولید شوند و در خون افزایش یابند. مثال‌هایی از مارکرهای تومور شامل آنتی‌ژن پروستات خاص (PSA) برای تشخیص سرطان پروستات، آنتی‌ژن کارسینوامبریونیک (CEA) برای تشخیص برخی از سرطان‌های گوارشی، و آلفا فتوپروتئین (AFP) برای تشخیص سرطان کبدی است.
  • آزمایش های تصویربرداری: آزمایش های تصویربرداری مانند رادیوگرافی، اولتراسونوگرافی، کامپیوتری توموگرافی (CT Scan)، (MRI) و پوزیترون امیشن توموگرافی (PET Scan) نیز می‌توانند در تشخیص سرطان مورد استفاده قرار بگیرند. این آزمایش ها با استفاده از تصاویر تشخیصی از داخل بدن، اطلاعاتی درباره حجم، اندازه، شکل و موقعیت تومورها در بدن فراهم می‌کنند.
  • آزمایش های بیوپسی: این آزمایش ها شامل برداشتن نمونه‌ای از بافت سرطانی برای بررسی تحت میکروسکوپ و تشخیص دقیق‌تر است. بیوپسی می‌تواند به صورت سوزنی، جراحی، یا به روش‌های دیگر انجام شود.

مهم است بدانید که هر آزمایش سرطان باید توسط پزشک متخصص معتبر و با توجه به تاریخچه پزشکی و علائم بالینی بیمار تعیین و تفسیر شود. تشخیص سرطان بر اساس آزمایشات خون و دیگر آزمایش‌ها نیاز به بررسی دقیق توسط تیم پزشکی معتبر دارد و باید با سایر عوامل و علائم بالینی بیمار در نظر گرفته شود.

آزمایش CBC چیست؟

CBC مخفف Complete Blood Count است که یک آزمایش خون متداول و پرکاربرد در تشخیص و پیگیری بسیاری از اختلالات خونی و بیماری‌های مختلف است. این آزمایش شامل اندازه‌گیری تعداد و شکل سلول‌های خونی مختلف در نمونه خون شما می‌باشد و به عنوان یک ابزار اولیه برای تشخیص و پیگیری اختلالات خونی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آزمایش CBC عموماً شامل اندازه‌گیری عناصر زیر است:

  • تعداد سلول‌های خون قرمز (RBC): این عنصر تعداد سلول‌های خون قرمز (رگها) را در یک واحد حجم خون اندازه‌گیری می‌کند و معلوم می‌کند که خون شما به تولید و تخریب سلول‌های خونی واکنش می‌دهد.
  • تعداد سلول‌های خون سفید (WBC): این عنصر تعداد سلول‌های خون سفید (لکوسیت‌ها) را در یک واحد حجم خون اندازه‌گیری می‌کند و می‌تواند به تشخیص عفونت‌ها، التهابات و برخی اختلالات ایمنی کمک کند.
  • تعداد پلاکت‌ها: این عنصر تعداد پلاکت‌ها (خون‌ریزی‌ها) را در یک واحد حجم خون اندازه‌گیری می‌کند و می‌تواند به تشخیص اختلالات لختگی و خون‌ریزی کمک کند.
  • حجم سلول‌های خون قرمز (HCT و Hb): این عناصر حجم سلول‌های خون قرمز (هماتوکریت) و مقدار هموگلوبین (پروتئین حمل‌کننده اکسیژن در سلول‌های خون قرمز) را اندازه‌گیری می‌کنند و می‌توانند به تشخیص اختلالاتی مانند کاهش هموگلوبین (آنمی)، افزایش یا کاهش حجم سلول‌های خون قرمز و اختلالات دیگر خونی اشاره کنند.
  • شاخص‌های سلول‌های خون سفید (WBC Differential): این شاخص‌ها نسبت درصدهای مختلف سلول‌های خون سفید (نئوتروفیل، لنفوسیت، مونوسیت و غیره) را در نمونه خون شما نشان می‌دهند و می‌توانند به تشخیص برخی اختلالات التهابی، عفونتی و اختلالات سیستم ایمنی کمک کنند.
  • سرعت ترسیب (ESR): این آزمایش میزان سرعت ترسیب سلول‌های خون قرمز در زمان خاصی را اندازه‌گیری می‌کند و می‌تواند به تشخیص التهابات و اختلالات التهابی کمک کند.
  • آشکارسازهای هموگلوبین و پارامترهای دیگر: امکان اندازه‌گیری سایر پارامترها مانند میانگین حجم سلول‌های خون قرمز، غلظت هموگلوبین متوسط و دیگر پارامترهای خونی نیز وجود دارد که به تشخیص اختلالات خونی کمک می‌کنند.

نتایج این آزمایش به تنهایی نمی‌توانند تشخیص نهایی را بگذارند و باید توسط پزشک معالج یا متخصص بررسی و تفسیر شوند. در صورت داشتن سوالی درباره نتایج آزمایش CBC خود، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

آزمایش G6PD

آزمایش G6PD یا گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز (Glucose-6-Phosphate Dehydrogenase) یک آزمایش خون است که برای اندازه‌گیری سطح آنزیم G6PD در خون استفاده می‌شود. G6PD یک آنزیم است که در پروسه تولید نیروژن از گلوکز در سلول‌های بدن نقش دارد و نقش مهمی در حفاظت سلول‌ها در برابر آسیب اکسیداتیو دارد.

آزمایش G6PD به عنوان یک آزمایش ارتباطی در صورت تشکیل ترشح‌های همولیتیک (پارگی سلول‌های خونی) در اثر نقص ژنتیکی G6PD، که به عنوان یک بیماری متابولیکی وراثی شناخته می‌شود، انجام می‌شود. این آزمایش می‌تواند نقص ژنتیکی G6PD را تشخیص دهد که ممکن است به بروز همولیز (شکستگی سلول‌های خونی) در واکنش به برخی داروها، عفونت‌ها، و موارد دیگر منجر شود. این آزمایش برای بیمارانی که در خطر همولیز باشند، مانند بیماران با تاریخچه همولیتیک، بیمارانی که تحت درمان دارویی قرار دارند که ممکن است تأثیری بر سیستم آنزیمی G6PD داشته باشد، و بیمارانی که از نظر وراثتی در معرض خطر هستند، توصیه می‌شود.

نتایج آزمایش G6PD باید توسط پزشک معالج تفسیر شوند و به عنوان یک عامل تشخیصی معین در نظر گرفته نشوند. نتایج این آزمایش می‌تواند نیاز به بررسی‌های بیشتر و ارجاع به تخصصی‌ترین مراکز تشخیصی و درمانی را نشان دهد.

درخواست انجام انواع آزمایش خون در منزل

بهترین آزمایشگاه تهران کدام است؟

بهترین آزمایشگاه برای انجام آزمایش خون در تهران کدام است. برای رسیدن به پاسخ این سوال باید به مقایسه مزیت و امکانات آن پرداخت.

ویژگی  مراجعه به بهترین آزمایشگاه ها در شهر تهران

اگر شما  و افراد خانواده شما برای انجام آزمایش خون و یا سایر آزمایش ها تجویز شده توسط پزشک  به آزمایشگاه مراجعه کنید مشاهده خواهید کرد  که مراجعه به این مرکز برای شما امتیازهای بسیار زیادی به همراه دارد. مزایا آزمایشگاه های مجهز به شرح ذیل می تواند باشد.

  • اعتماد کامل به  جواب نمونه آزمایش 
  • آگاهی از نوع بیماری و میزان سلامت
  • اطلاع از پیشرفت و یا بهبود بیماری
  • ممانعت برای جلوگیری از ابتلا به بیماری
  • تعیین میزان خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف
  • انجام آزمایش توسط متخصصین
  • انتخاب بهترین آزمایشگاه
  • سرعت جواب آزمایش
  • انجام آزمایش در منزل

مدت زمان آماده شدن انواع جواب آزمایش خون

مدت زمان انجام آزمایش خون در منزل و یا آزمایشگاه کمتر چند دقیق طول میکشد. اما زمان پاسخ دهی به آزمایش بسته به نوع آزمایش متفاوت است در زیر به مهم ترین آن ها خواهیم پرداخت.

شمارش کامل سلول های خونی (CBC)

این  آزمایش شامل تست خون شمار 10 نوع گلبول سفید، گلبول‌های قرمز و پلاکت‌ها را موردارزیابی قرار می‌دهد. از جمله این نتایج می‌توان به  هموگلوبین، شمارش گلبول‌های قرمز و گلبول‌های سفید و هماتوکریت خون اشاره کرد. نتایج CBC معمولاً طی یک روز یا 24 ساعت آماده می شود.

پانل متابولیک پایه

این آزمایش  شامل انجام تست خون، الکترولیت‌های معمول خون و همچنین اجزاء دیگر را مورد بررس قرار می‌گیردد. از جمله این موارد می‌توان به ،سدیم، پتاسیم، دی اکسید کربن، کلسیم، گلوکز کلرید، نیتروژن اوره خون و کراتینین اشاره کرد. ممکن است از شما بخواهند  قبل از انجام آزمایش خون خون گیری ناشتا باشید. غالبا زمان جواب دهی در این تست نزدیک به 24 ساعت است

پانل متابولیک کامل

این آزمایش  شامل تمامی  فاکتورهای ذکر شده در تست  فوق و همچنین  دو آزمایش پروتئین، شامل آلبومین و پروتئین کل، و همچنین  عملکرد کبدی را به چهار تست می سنجد. این ها شامل ALP ،ALT ،AST و بیلی روبین هستند. در صورتی که پزشک بخواهد اطلاعات بیشتری در مورد عملکرد کبد یا کلیه شما داشته باشند، اگر پطشک دستور آزمایشات تکمیلی را صادر کند. معمولا سه تا چنج روز کاری زمان می برد تا پاسخ آماده شود.

پانل لیپیدی

پانل‌های لیپیدی میزان کلسترول بدن را  مزد ارزیابی قرار می دهند. این‌ها لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) را شامل خواهند شد. غالبا زمان جواب دهی در این تست نزدیک به 24 ساعت است.

انواع آزمایش های خون بارداری

آزمایش خون بارداری نسبت به تست ادرار بسیار دقیق تر و قابل اعتماد تر است. در اصل، آزمایش خون بارداری قطعی ترین و سریع ترین روش های تشخیص بارداری است که توسط پزشک تجویز می‌شود. تست خونی برای بارداری می بایست در آزمایشگاه صورت پذیرد.

دو روش برای تشخیص بارداری به وسیله آزمایش خون وجود دارد که عبارتند از:

آزمایش hcg کمی (مقدار دقیقhcg موجود در خون را اندازه گیری می‌کند.)
آزمایش hcg کیفی (مشخص می‌کند که آیا hcgوجود دارد یا خیر؟)
بعد از تشکیل جفت هورمون بارداری به نام بتا اچ سی جی (beta hcg) توسط جفت در بدن مادر ترشح می شود. و گس از چند روز، میزان ترشح این هورمون در بدن مادر به بالاترین حد انتطار می‌رسد. در چنین حالتی، می توان با انجام دادن آزمایش بتا به باردار بودن خانم دست یافت . عدد بتا در بارداری در هفته های مختلف، متغیر می باشد.

آزمایش خون بارداری

آزمایش خون بارداری معمولاً کمی یا کیفی امی باشد. نتایج  انجام آزمایش خون کیفی بارداری  دارای پاسخ های با منظور «بله» یا «نه» می باشد. آزمایش خون کمی به اینکه چه میزان گنادوتروپین جفتی انسانی جود دارد را اندازه گیری می کنند (hCG) در بدن وجود دارد. این هورمون مختص به دوره بارداریی است و فقط در دوران بارداری تولید می‌شود. مدت زمانی که برای پاسخ دهی به  آزمایشات  فوق ممکن است متفاوت باشد. اگر پزشک متخصص  آزمایشگاه داخلی داشته باشد، ممکن است طرف  چند ساعت به نتایج آزمایش دست پیدا کنند و در اختیار شما قرار بدهد. در غیر این صورت، نزدیک به 3 روز طول خواهد کشید. هر دو آزمایش دقت به مراتب بالاتری نسبت به  آزمایش ادرار بارداری دارند. آن تست معمولاً در عرض چند دقیقه به نتیجه آماده می شود ولیکن، اما دقت کمتری دارد.

آزمایشات تیروئید

پانل تیروئید تست خون است که وجود هورمون‌های تیروئیدی، مانند هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) را در خون ارزیابی می‌کند. ارزیابی‌های دیگر شامل جذب T3، تیروکسین (T4) و شاخص T4 آزاد است که به آن T7 نیز گفته می‌شود. پزشکان متخصص از این آزمایش برای اینکه مطمن شوند بیمار دچار کم کاری یا پرکاری تیروئید نیست استفاده می کنند. این نتایج باید طی زمان  1 تا 2 روز برای پزشک ارسال شود، بنابراین عموماً در  انتظار باشید  که نتایج آزمایش خود را طی یکپند روز دریافت کنید. پانل تیروئید تست خون است که وجود هورمون‌های تیروئیدی، مانند هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) را در خون ارزیابی می‌کند. پانل تیروئید تست خون است که وجود هورمون‌های تیروئیدی، مانند هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) را در خون ارزیابی می‌کند.

آزمایشات سرطان

پزشک متخصص احتمال دارد از چندین  آزمایش خون مختلف برای تشخیص وجود سرطان  ها احتمالی استفاده کنند. تا انجام آزمایش خون  درخواست شده به نوع سرطانی که پزشک بدنبال آن است بستگی دارد. برخی از این آزمایش ها چنان چه  در مورد انواع خاصی از ایمونوگلوبولین‌ها و مارکرهای توموری مشاهده می‌شود، ممکن است نادرتر باشند. این آزمایشات ممکن است از چند روز تا یک هفته یا بیشتر پیش از زمان ببرد.

آزمایشات بیماری‌های مقاربتی (STD)

معمولاً در مراکز بهداشتی درمانی و کلینیک‌ها ارزیابی سریع آزمایش‌های HIV  یا ایدز در دسترس  عموم است. این آزمایشات معمولاً طی 15 تا 20 دقیقه نتیجه را اعلام میکنند. پزشکان همچنین از  انجام آزمایش خون برای ارزیابی وجود بیماری‌هایی مانند هر پس، هپاتیت و سفلیس استفاده می‌کنند. آماده شدن این نتایج ممکن است تا 10 روز طول بکشد. برخی از بیماری‌های مقاربتی بلافاصله پس از انتقال خود را نشان نمی‌دهند، بنابراین ممکن است پزشک پس از گذشت زمان مشخصی از نتیجه منفی تست خون، آزمایش مجدد را تجویز کند.

تست های کم خونی

پزشک می‌تواند برای ارزیابی کم خونی رایج درخواست انجام آزمایش  خونCBC را داشته باشد یا با درخواست آزمایش هموگلوبین و هماتوکریت (H و H)، آزمایشات دیگری را درخواست کند. امکان تست سریع  وجود دارد ، که گاهی دربیست دقیقه یا کمتر ارائه می‌شود. با این حال، آماده سازی دیگر تست‌های آزمایشگاهی ممکن استتا یک روز طول بکشد.

آزمایش خون سرپایی 

موقعیت مکانی هم می‌تواند در دسترسی سریع به نتایج مؤثر باشد. به عنوان مثال، مراجعه به مکانی که در آن آزمایشگاه وجود دارد (مانند بیمارستان) می‌تواند نسبت به زمانی که نمونه به آزمایشگاه دیگری ارسال شود، نتایج سریع‌تری در پی داشته باشد. آزمایشات تخصصی مربوط به بیماری‌های نادر معمولاً باید به آزمایشگاه‌های خاصی که زمینه فعایت شان در حوزه مختص همان بیماری است باید ارسال شود. طبق اعلام آزمایشگاه پزشکی منطقه‌ای، عمده نتایج بیمارستانی می‌توانند طی سه تا شش ساعت پس از خون گیری آماده شوند. گاهی اوقات حصول نتیجه تست خون در پی خون گیری در سایر مراکز غیر بیمارستانی ممکن است زمان پاسخ گویی تا چند روز به تعویق بیفتد.

انجام آزمایش خون در منزل در تهران

انجام آزمایش خون برای برخی از افراد در جامعه بنابر نوع بیماری ها خاص و هم چنین گروهی از سالمندان از واجبات و دغدغه های اصلی خانواده است. گروه ای از بیماران به خصوص افرادی که بیماری ژنتیکی همچون تالاسمی و هموفیلی ها دارند به ویژه در کودکان یا سالمندان که بنا بر تشخیص و تجویز پزشک نیاز به مراقبت های خاص پزشکی را دارند و ملزم به انجام آزمایش خون به شکل مستمر دارند.

حضور مداوم در آزمایشگاه و اخذ نوبت و انتظار برای انجام آزمایش، پروسه عذاب آور است، و چه بسا در شرایط فعلی که هنوز امکان ابتلا به کرونا و برخی بیماری های عفونی وجود دارد،  بستر آزمایشگاه ها و عدم رعایت پروتکل های بهداشت فردی خود زمینه ساز انتقال این نوع از بیماری ها است.
و استرس ناشی ترافیک ها سنگین، شلوغی های معابر، ازدحام جمعیت به خصوص در گیت های نوبت دهی، خود عامل ناآرامی در این افراد است. به این موارد میتوان هزینه های حمل و نقل را نیز افزود تمامی عوامل ذکر شده، اهمیت انجام آزمایش در منزل را روشن می سازد.

هنگام خونگیری چه نکاتی را رعایت کنیم؟

فرد باید استرس خود را کنترل کند زیرا این استرس ممکن است که در جواب آزمایش تاثیر زیادی داشته باشد.
اگر  نیاز به انجام آزمایش خون با ناشتای  است باید مقدار زمان ناشتایی را رعایت کند.
اگر به مواد ضدعفونی کننده مانند الکل حساسیت دارید، قبل از نمونه گیری اعلام کنید.
اگر شما به هر نوع بیماری مبتلا هستید، حتما به فرد متصدی آزمایشگاه اطلاع دهید.
بعد از انجام خون گیری، با پنبه چند ثانیه محل سرنگ را فشار دهید تا از کبودی جلوگیری کند.
بعد از تمام شدن خون گیری، مشت خود را باز کنید تا خون بند بیاید.
اگر انجام آزمایش خون در منزل انجام می شود سعی کنید نکات بهداشتی را رعایت کنید.
به توصیه هایی که متصدی آزمایشگاه حین انجام خون گیری انجام میدهند به طور کامل گوش کنید.
بعد از اینکه سرنگ از رگ شما خارج شد، مشت خود را سریعا باز کنید. مشت بسته باعث ادامه خون ریزی می شود.

هر یک از این پرستاران با در نظر گرفتن این قبیل بیماری ها و عوارض آن ها وظیفه نگهداری از این بیماران را بر عهده می گیرند. در صورتی که شرایط ذهنی و جسمی افراد مسن نیاز به مصرف دارو را نیز در آن ها ایجاد کند، پرستار مورد نظر وظیفه دادن داروهای افراد مسن را نیز بر عهده دارد. در بیشتر مواقع این افراد زمان مصرف داروی خود را به درستی نمی دانند و به همین خاطر پرستار باید بر زمان صحیح مصرف داروهای سالمندان نیز تاکید داشته باشد.

گروه سلامت تو بزرگترین سامانه آنلاین خدمات پرستاری در ایران

انجام مشاوره رایگان با شماره تماس بگیرید: 09128469468

برای دریافت مشاوره رایگان وارد شوید.

انجام خدمات مشاوره در کمترین زمان و با یک تماس

خدمات انجام آزمایش خون در منزل

که آرامش و آسودگی را برای خانواده شما فراهم می سازد، نمونه گیری در اسرع وقت و با رعایت کامل توصیه ها پزشکی با کادری مجرب همراه با بهترین تجهیزات پزشکی آماده انجام آزمایش و نمونه گیری خون در منزل شما است.

مزایا خون گیری در منزل

1. عدم مراجعه به مکان های عمومی
2. صرفه جویی در زمان
3. پیشگیری از ابتلا به بیماریهای فصلی
4. صرفه‌جویی در هزینه های حمل و نقل
5. آرامش روانی به خصوص برای قشر سالمند
6. سهولت و دسترسی سریع برای آنجام آزمایش
7. پشتیبانی سریع و اطلاع رسانی در فوریت های پزشکی

خدمات انجام آزمایش خون درمحل کار

انجام آزمایش خون و نمونه گیری در محل کار
جهت حفظ رفاه بیماران و به حداقل رساندن هزینه های اضافی خدمت انجام آزمایش در محل را برای شما مهیا کرده است. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که نیاز به انجام آزمایش خاص در زمان معینی باشید، ولی زمان کافی برای رفتن به آزمایشگاه را نداشته باشید، یا نیاز به گرفتن مرخصی از اداره و شرکت را داشته باشد،ولی مشغله های شغلی این اجازه را به شما ندهد.
این خدمت ویژه برای کارمندان و بازاریان که وقتی برای مراجعه به آزمایشگاه ها ندارند مناسب است.

مزایا استفاده از نمونه گیری در محل

صرفه جویی در زمان

زمان مهم ترین عامل در زندگی روزمره انسان مدرن است، و امروز بیشتر به مفهوم وقت طلاست پی میبریم، وقتی بدون اغراق ثانیه نقش ویژه در زندگی ما ایفا میکند.
خرید یک سهام در بورس در زمان طلایی میتواند حاصل فرصت طلبی و نکته سنجی شما باشد.

  • آزمایش در محل زمان را برای شما نگاه خواهد داشت
  • کاهش هزینه ها
  • عدم نیاز به پزشک
  • جلوگیری از رفت و آمد های اضافه
  • عدم نیاز به مراجعه حضوری تعیین وقت قبلی
  • حضور متخصصین واحد نمونه گیری در محل
  • دسترسی سریع
  • فقط با یک تماس

گروه سلامت تو بزرگترین سامانه آنلاین خدمات پرستاری در ایران
انجام مشاوره رایگان با شماره تماس بگیرید: 09128469468
برای دریافت مشاوره رایگان وارد شوید.

انجام خدمات مشاوره در کمترین زمان و با یک تماس

آزمایش بدون نسخه پزشک

انجام آزمایش بدون نسخه پزشک امکان پذیر شد. شما برای انجام آزمایشات و نمونه گیری قبل رجوع به آزمایشگاه حتما باید از پزشک متخصص نسخه آزمایش را تهیه کرده باشید و اغلب آزمایشگاه بدون ویزیت پزشک مبادرت به اخذ نمونه نمی‌کنند.
گرفتن ویزیت از پزشک به خودی خود زمان بر و حوصله بر است و چه بسا شما باید یک روز خود را صرف گرفتن وقت قبلی و رفتن به مطب پزشک کنید، همچنین هزینه های بالای بابت ویزیت پزشکان متخصص های رغم پوشش های بیمه خود پرداخت کنید.
گروه پزشکی ما جهت رفاه حال بیماران و کاهش هزینه های درمان آماده ارائه خدمات آزمایش بدون نسخه پزشک می باشد. برای استفاده از خدمات ذکر شده شما میتوانید از راهنما مذکور استفاده کنید.

پنل متابولیکی پایه چیست؟

پنل متابولیکی پایه (Basic Metabolic Panel) یک مجموعه از آزمون‌های خونی است که برای ارزیابی وضعیت عمومی متابولیسم بدن به کار می‌رود. این پنل شامل تعدادی از آزمون‌های بیوشیمیایی خون است که معمولاً در یک تست خونی یکجا انجام می‌شوند و به بررسی سطوح گلوکز، سدیم، پتاسیم، کلرید، کلسیم، بی‌کربنات، بیلیروبین، آزمون عملکرد کلیه (BUN) و آزمون عملکرد کبد (ALT و AST) می‌پردازند.

این آزمون‌ها اطلاعات مهمی درباره عملکرد کلیه، کبد، و تعادل الکترولیت‌ها و وضعیت کلی متابولیسم بدن فراهم می‌کنند. بررسی نتایج پنل متابولیکی پایه می‌تواند به تشخیص برخی اختلالات متابولیکی مانند دیابت، اختلالات کلیه، اختلالات الکترولیتی و کبدی کمک کند.

همچنین، باید توجه داشت که تفسیر نتایج پنل متابولیکی پایه باید به صورت جامع و همراه با سابقه بالینی و سایر آزمون‌های تشخیصی انجام شود و تنها بر اساس نتایج این آزمون‌ها نمی‌توان تشخیص نهایی را قرار داد. بهتر است با پزشک خود در مورد تفسیر نتایج پنل متابولیکی پایه و وضعیت سلامتی خود مشورت کنید.

آزمایش خون بارداری چیست ؟

آزمایش خون بارداری، یا همچنین آزمایش بتا-HCG، یک آزمایش خونی است که برای تشخیص بارداری استفاده می‌شود. HCG (هورمون گونادوتروپین کوریونیک) یک هورمون است که در زمان بارداری توسط جنین تولید می‌شود و در خون و ادرار مادر باردار قابل تشخیص است.

آزمایش خون بارداری به صورت کمکی در تشخیص بارداری و بررسی وضعیت بارداری مورد استفاده قرار می‌گیرد و در حالت عمومی دقت بالایی دارد. این آزمایش معمولاً در اثر تأخیر در پریود، علائم بارداری مانند تورم و تورم پستان، تغییرات وزن، و سابقه بارداری قبلی مشکوک، و یا در هنگام انجام آزمون‌های قبل از عمل جراحی و درمان‌های بارداری استفاده می‌شود.

نتیجه این آزمایش به صورت مثبت یا منفی گزارش می‌شود. نتیجه مثبت به معنی وجود بارداری است، در حالی که نتیجه منفی به معنی عدم وجود بارداری است. برای تأیید نتایج، ممکن است نیاز به انجام آزمایش‌های تکمیلی و مشاوره با پزشک داشته باشید.

آزمایش std چیست؟

آزمایش STD (بیماری‌های آمراض زناشویی) یا همچنین شناخته شده به عنوان آزمایش بیماری‌های واگیر جنسی، مجموعه‌ای از آزمون‌هایی است که برای تشخیص و شناسایی بیماری‌های آمراض زناشویی در افراد استفاده می‌شود. این آزمون‌ها شامل بررسی نمونه‌های بیولوژیکی مانند خون، ادرار، مخاط، اسکرین، و برخی موارد دیگر از بدن برای تشخیص عفونت‌های جنسی می‌باشند.

بعضی از بیماری‌های آمراض زناشویی که ممکن است با آزمایش STD تشخیص داده شوند عبارتند از:

  • سیفیلیس (Syphilis)
  • گنوره (Gonorrhea)
  • کلامیدیا (Chlamydia)
  • هرپس گنیتال (Genital Herpes)
  • ویروس پاپیلومای انسانی (Human Papillomavirus - HPV)
  • هپاتیت B (Hepatitis B)
  • هپاتیت C (Hepatitis C)
  • هرپس زستانی (Herpes Zoster)
  • همچنین برخی از عفونت‌های انتقال جنسی دیگر.

آزمایش STD ممکن است با استفاده از روش‌های مختلف انجام شود، از جمله آزمون‌های خون، آزمون‌های پلیمراز زنجیره‌ای (PCR)، آزمون‌های سرولوژیک، و آزمون‌های میکروبیولوژیک. این آزمون‌ها معمولاً توسط پزشکان و متخصصین بهداشت جنسی انجام می‌شوند و نتایج آنها نیاز به تفسیر و بررسی توسط پزشک معتبر دارد.

آزمایش retic

آزمایش Retic (Reti Count) یا همچنین شناخته شده به عنوان شمارش رتیکولوسیت‌ها، یک آزمایش خون است که برای اندازه‌گیری تعداد رتیکولوسیت‌ها در خون استفاده می‌شود. رتیکولوسیت‌ها سلول‌های جوان خونی هستند که در استخوان مغز تولید می‌شوند و سپس به سیرکولاسیون خونی وارد می‌شوند. آزمایش Retic برای ارزیابی تولید سلول‌های خونی جدید توسط استخوان مغز و وضعیت کارکرد مغز استخوان کاربرد دارد.

آزمایش Retic به عنوان یک آزمایش خونی معمولاً شامل بررسی یک نمونه خون تازه گرفته شده از بیمار است. در این آزمایش، رتیکولوسیت‌ها به وسیله رنگ‌های خاص شناسایی و شمارش می‌شوند. نتیجه این آزمایش به صورت درصد تعداد رتیکولوسیت‌ها از تعداد کل سلول‌های خون (Reticulocyte Count) یا به صورت تعداد رتیکولوسیت‌ها در هر واحد حجم خون (Reticulocyte Index) گزارش می‌شود.

تفسیر نتایج آزمایش Retic بستگی به وضعیت بالینی بیمار و دستورات پزشک دارد. این آزمایش می‌تواند به تشخیص برخی از بیماری‌ها و اختلالات خونی مرتبط با کاهش یا افزایش تولید رتیکولوسیت‌ها کمک کند، مانند آنمی‌ها، بیماری‌های کبدی، بیماری‌های کلیوی، و بیماری‌های مزمن التهابی. نتایج آزمایش Retic همیشه باید توسط پزشک معالج تفسیر شوند و به عنوان یک عامل تشخیصی معین در نظر گرفته نشوند.

آزمایش کومبس مستقیمD.combs

آزمایش کومبس مستقیم (Direct Coombs test) یک آزمایش خون است که برای تشخیص آنتی‌بادی‌های ضد اریتروسیت (خون قرمز) در خون استفاده می‌شود. این آزمایش به صورت کومبس مستقیم نامیده می‌شود، زیرا آنتی‌بادی‌ها مستقیماً به اریتروسیت‌ها واکنش می‌دهند.

آزمایش کومبس مستقیم معمولاً برای تشخیص بیماری‌های ایمونه همولیتیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این بیماری‌ها، آنتی‌بادی‌های ضد اریتروسیت توسط سیستم ایمنی بدن تشکیل شده و با اریتروسیت‌ها واکنش می‌دهند، منجر به شکستگی سلول‌های خونی و همولیز می‌شوند. با انجام آزمایش کومبس مستقیم، می‌توان این آنتی‌بادی‌های ضد اریتروسیت را تشخیص داد و برای تشخیص بیماری‌های همولیتیک مورد بررسی قرار داد.

آزمایش کومبس مستقیم به صورت معمول با استفاده از سرم بیمار و اریتروسیت‌های تمیز (بدون آنتی‌بادی) انجام می‌شود. اگر آنتی‌بادی‌های ضد اریتروسیت به اریتروسیت‌ها واکنش دهند و اریتروسیت‌ها به هم چسبند، نتیجه مثبت (معنادار) است و نشانگر وجود آنتی‌بادی‌های ضد اریتروسیت است که به اریتروسیت‌ها واکنش می‌دهند. نتایج آزمایش کومبس مستقیم باید توسط پزشک معالج تفسیر شوند و به عنوان یک عامل تشخیصی معین در نظر گرفته نشوند.

آزمایش چکاپ در منزل

آزمایش چکاپ در منزل به عنوان یک اصطلاح پزشکی رایج وجود ندارد، زیرا چکاپ (Check-up) در واقع یک سری آزمایش های پزشکی است که به صورت منظم و جامع برای بررسی وضعیت سلامتی افراد انجام می‌شود. این آزمایش ها عموماً توسط پزشکان یا مراکز پزشکی انجام می‌شوند و شامل بررسی و ارزیابی متنوعی از جمله آزمایشات خون، آزمایشات ادرار، اندازه‌گیری فشار خون، سونوگرافی و آزمایش های دیگر است.

در برخی موارد، ممکن است برخی از آزمایشات ساده مانند اندازه‌گیری فشار خون، اندازه‌گیری قند خون، وزن، قد و سایر اطلاعات پایه سلامتی را در خانه انجام دهید. اما انجام یک چکاپ جامع و کامل در منزل توسط خودتان به تنهایی به طور دقیق و کامل وضعیت سلامتی شما را ارزیابی نمی‌کند.

 برای یک چکاپ کامل و جامع و بررسی دقیق وضعیت سلامتی خود، بهتر است به مشاورین ما تماس بگیرید و آزمایش هایی که بر اساس سن، جنسیت، تاریخچه پزشکی، وضعیت سلامتی و سایر عوامل شخصی شما نیاز دارید، بررسی و انجام دهید. پزشک معالج ما بر اساس شرایط شما، آزمایش مناسبی را تعیین و انجام خواهد داد.

چکاپ سالمندان

چکاپ سالمندان یا چکاپ سالمتی سالمندان، یک برنامه بررسی و ارزیابی جامع وضعیت سلامتی افراد سالمند (با سن 65 سال یا بیشتر) است که به منظور پیشگیری، تشخیص و مدیریت بیماری‌ها و مشکلات سلامتی مرتبط با پیری انجام می‌شود. این برنامه هدف دارد تا به سالمندان کمک کند تا وضعیت سلامتی خود را درک کنند، بیماری‌ها و مشکلات سلامتی را زودتر شناسایی کنند، عوامل خطر را کاهش دهند، و از طریق ارائه مراقبت‌های پیشگیری و درمان مناسب، بهبود سلامتی و کیفیت زندگی خود را ارتقا بخشند.

برنامه چکاپ سالمندان ممکن است شامل انجام آزمایش ها و آزمایشات خون، اندازه‌گیری فشار خون، بررسی علائم و علائم جسمی، ارزیابی عملکرد کارکردی (مانند عملکرد کبد و کلیه)، اندازه‌گیری ترکیب بدنی (مانند BMI و چربی بدن)، بررسی سوابق پزشکی، ارزیابی سلامت روانی، ارزیابی رژیم غذایی و توصیه‌های غذایی، مشاوره در مورد واکسیناسیون‌ها، مشاوره در مورد سبک زندگی سالم، و مشاوره در مورد مدیریت داروها و تدابیر پیشگیری از سقوط و جلوگیری از آسیب‌های جسمی ناشی از تقدیر و سنینگ (به عنوان مثال با تمرینات فیزیکی مناسب و اصلاحات در محیط زندگی) باشد.

با توجه به نیازها و وضعیت هر فرد، برنامه چکاپ سالمندان ممکن است توسط پزشک یا متخصص سلامت سالمندان برای هر فرد به طور جداگانه تنظیم شود. این برنامه می‌تواند سالیانه، دوره‌ای یا بر اساس نیازهای خاص و وضعیت سلامتی فرد بروزرسانی شود.

برنامه چکاپ سالمندان بسته به منطقه و سیستم بهداشتی ممکن است متفاوت باشد، اما به طور کلی شامل ارزیابی جامع وضعیت سلامتی شامل عوامل خطر برای بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، فشار خون بالا، استئوپوروز (کاهش استحکام استخوان)، سرطان، بیماری‌های ریوی و عملکرد کارکردی آسیب‌های سنینگ و سقوط، بررسی سوابق پزشکی و داروها، بررسی سلامت روانی و ارزیابی عملکرد کارکردی و عملکرد شناختی نیز می‌باشد.

نتایج این آزمایش ها و ارزیابی‌ها معمولاً توسط پزشک یا متخصص سلامت سالمندان بررسی و تفسیر می‌شود و بر اساس نتایج، نصایح و توصیه‌های لازم برای بهبود سلامتی سالمند ارائه می‌شود. این برنامه هدف دارد تا به سالمندان کمک کند تا بهبود سلامتی خود را درک کرده و اقدامات مناسب را برای حفظ و ارتقا سلامتی خود انجام دهند.

چکاپ زنان

برنامه چکاپ زنان بسته به سن، سوابق پزشکی، سابقه خانوادگی، و وضعیت سلامتی هر زن به طور جداگانه تنظیم می‌شود. این برنامه ممکن است سالیانه یا دوره‌ای باشد و بسته به نیازهای خاص و وضعیت سلامتی زن، بروزرسانی شود.

برنامه چکاپ زنان عموماً شامل ارزیابی وضعیت سلامتی زنان شامل امور جنسی و تناسلی، پوست و مو، ارتوپدی، چشم، گوش و حلق، دستگاه گوارش، دستگاه ادراری، سیستم تنفسی، قلب و عروق، دستگاه عصبی، غدد درون ریز، ارزیابی سوابق پزشکی و داروها، ارزیابی سوابق قبلی بارداری، بررسی واکسیناسیون، بررسی سلامت روانی، و سایر بررسی‌های لازم برای حفظ و ارتقا سلامتی زنان می‌باشد.

علاوه بر این، برنامه چکاپ زنان ممکن است شامل آزمایش های، جداگانه برای تشخیص زودهنگام بیماری‌های زنان مانند سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان و بررسی سوابق خانوادگی برای بیماری‌های ژنتیکی مانند سرطان پستان و سرطان تخمدان نیز باشد.

نتایج این آزمایش ها و ارزیابی‌ها معمولاً توسط پزشک یا متخصص زنان بررسی و تفسیر می‌شود و بر اساس نتایج، نصایح و توصیه‌های لازم برای حفظ و ارتقا سلامتی زن ارائه می‌شود. این برنامه هدف دارد تا به زنان کمک کند تا بهبود سلامتی خود را درک کرده.

چکاپ ریزش مو

چکاپ ریزش مو یک سری از آزمایش ها و بررسی‌ها است که به منظور ارزیابی علل و عوامل مرتبط با ریزش مو در افراد صورت می‌گیرد. این آزمایش‌ها ممکن است شامل معاینه پزشکی، تاریخچه پزشکی و خانوادگی، اندازه‌گیری هورمون‌ها، آزمایش خون، آنالیز مو و یا دیگر آزمایش ها مرتبط با ریزش مو باشد. این آزمایش‌ها می‌توانند به تشخیص علل محتمل ریزش مو مانند بیماری‌های تیروئید، کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی، عوامل ژنتیکی، عوامل هورمونی و دیگر علل مرتبط کمک کنند.

پزشک متخصص پوست و مو یا پزشک عمومی می‌تواند به شما در انتخاب و انجام آزمایشات مناسب برای ارزیابی ریزش مو کمک کند. بسته به وضعیت شما و سابقه پزشکی خاص خود، پزشک ممکن است تعداد و نوع آزمایش ها را مشخص کند و نتایج آن‌ها را تفسیر کند. پس از انجام آزمایشات، پزشک معالج می‌تواند در صورت لزوم برنامه درمانی مناسب برای کاهش ریزش مو و تقویت موهای باقی‌مانده شما را تنظیم کند.

چکاپ قلب و عروق

چکاپ قلب و عروق یک سری از آزمایش ها و بررسی‌ها است که به منظور ارزیابی وضعیت قلب و عروق در افراد انجام می‌شود. این آزمایش‌ها ممکن است شامل تاریخچه پزشکی، معاینه پزشکی، آزمایش خون، اندازه‌گیری فشار خون، تست های تنفسی، انجام الکتروکاردیوگرافی (ECG یا EKG)، انجام تست‌های عملکرد قلبی و عروقی، سونوگرافی قلب، تست استرس قلبی و سایر آزمایش ها و بررسی‌های مرتبط با عملکرد قلب و عروق باشد.

پزشک متخصص قلب و عروق (کاردیولوژیست) می‌تواند بر اساس وضعیت شما و سابقه پزشکی خود، آزمایش های مناسب را معرفی کند و نتایج آن‌ها را تفسیر کند. این آزمایش ها می‌توانند به تشخیص بیماری‌های قلبی و عروقی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون بالا، نارسایی قلبی، آریتمی‌ها و دیگر عوامل مرتبط کمک کنند. اگر نتایج آزمایش‌ها نرمال نباشند یا نشان‌دهنده وجود مشکلات قلبی و عروقی باشند، پزشک ممکن است برنامه درمانی مناسب برای کنترل و مدیریت وضعیت قلب و عروق شما را تنظیم کند.

چکاپ دیابت

چکاپ دیابت یک سری از آزمایش ها و بررسی‌ها است که به منظور ارزیابی وضعیت دیابت در افراد انجام می‌شود. دیابت یک بیماری مزمن است که به خوبی کنترل نشود، می‌تواند عوارض جدی برای سلامتی فرد داشته باشد. چکاپ دیابت معمولاً شامل بررسی سابقه پزشکی، آزمایش خون، اندازه‌گیری سطح قند خون (گلوکز)، بررسی علائم و عوارض مرتبط با دیابت، بررسی عوامل خطر و انجام آزمایش های تکمیلی ممکن است باشد.

پزشک معالج دیابت (اختصاصی یا عمومی) می‌تواند بر اساس وضعیت شما و سابقه پزشکی خود، آزمایش های مناسب را معرفی کند و نتایج آن‌ها را تفسیر کند. در صورتی که نتایج آزمایش‌ها نرمال نباشند یا نشان‌دهنده وجود دیابت یا عوارض مرتبط با آن باشند، پزشک ممکن است برنامه درمانی مناسب برای کنترل و مدیریت دیابت و عوارض آن را تنظیم کند. همچنین، به عنوان بخشی از چکاپ دیابت، پزشک ممکن است نصایح و توصیه‌های مرتبط با تغذیه، ورزش، کنترل وزن، مدیریت استرس و داروها را به شما ارائه کند.

چکاپ سرطان

چکاپ سرطان یک سری از آزمایش ها و بررسی‌ها است که به منظور زودترین تشخیص و پیشگیری از سرطان در افراد انجام می‌شود. سرطان یک بیماری خطرناک است که در صورت تشخیص و درمان دیرهنگام می‌تواند عوارض جدی برای سلامتی فرد داشته باشد. چکاپ سرطان معمولاً شامل بررسی سابقه پزشکی و خانوادگی، بررسی علائم و عوارض مشکوک به سرطان، آزمایش‌های تصویربرداری (مانند ماموگرافی برای سرطان پستان، کولونوسکوپی برای سرطان روده بزرگ و سیتولوژی برای سرطان سرویکس)، آزمایش‌های خون و بررسی عوامل خطر ممکن است باشد.

پزشک معالج سرطان (پزشک تخصصی سرطان یا جراح سرطان) می‌تواند بر اساس وضعیت شما و سابقه پزشکی خود، آزمایش های مناسب را معرفی کند و نتایج آن‌ها را تفسیر کند. در صورتی که نتایج آزمایش‌ها نرمال نباشند یا نشان‌دهنده وجود سرطان یا عوارض مرتبط با آن باشند، پزشک ممکن است برنامه درمانی مناسب برای درمان سرطان تنظیم کند. همچنین، به عنوان بخشی از چکاپ سرطان، پزشک ممکن است نصایح و توصیه‌های مرتبط با عوامل پیشگیری از سرطان، افزایش آگاهی درباره علائم مشکوک، تغذیه سالم، ورزش، کنترل وزن و مدیریت استرس را به شما ارائه کند.

انجام آزمایش خون در منزل برای کودکان

انجام آزمایش در کودکان برای نظارت بیشتر بر سلامت کودکان و همچنین تشخیص سریع بیماری در کودکان و انجام اقدامات پیشگیرانه صورت می‌گیرد. کودکان با بیماری های زمینه ی نیاز به مراقبت و انجام آزمایش متداول و مستمر را دارند و این امر مستلزم صرف زمان و هزینه برای خانواده ها است. و از آنجای که آزمایش خون و نمونه گیری از کودکان به خصوص در نوزادان شرایط خاص ترس را می طلبد، استفاده از خدمات نمونه گیری برای کودکان در منزل بهترین گزینه برای خانواده ها است.

آماده کردن کودکان برای انجام آزمایش

مهم ترین بهسازی نمونه گیری از کودکان مهیا کردن شرایط خون گیری میباشد، ترس کودکان از محیط آزمایشگاهی و پروسه خون گیری باعث نا آرامی در کودکان می گردد. متاسفانه عدم وجود اتاق مناسب خونگیری برای کودکان در اکثر آزمایشگاه در ایران تأثیر زیادی در کیفیت خونگیری در کودکان دارد.

نکته مهم: کیفیت نمونه های اخذ شده در حین انجام آزمایش تأثیر فراوانی در تشخیص سریع و دقیق نمونه ها را دارد.

گروه سلامت تو آماده ارائه سرویس نمونه گیری برای کودکان در منزل است.

  • مزیت های خون گیری برای کودکان در منزل
  • آمادگی روانی کودکان
  • نمونه گیری در زمان و مکان مناسب
  • همراهی والدین کودک و کاهش ترس در کودکان
  • استفاده از متخصصان مجرب جهت نمونه گیری برای کودکان در منزل
  • نمونه گیری با دقت بالا

چگونه کودکان را برای انجام آزمایش آماده کنیم

کودکان را از واقعیت روند آزمایش و نمونه گیری آگاه کنیم برای این موضوع بهتر است حقیقت ماجرا به کودک به شکل کودکانه توصیف شود. به این صورت که مراحل انجام آزمایش خون و روند نمونه گیری را کودک به شکل داستان کودکانه بگوییم. تا کودک بداند آزمایش او شامل چه چیزهایی است و چه کسی آن را  به چه شکل انجام خواهند  داد. کودک را برای یک درد کوچک و یک درد آرام مهیا کنیم.
به جای اینکه به او بگوئیم آزمایش دادن هیچ دردی ندارد، و بهانه های بی جا نگیرد و... فقط به او بگوئید همکاری کند تا آزمایش خون او سریع تر صورت پذیرد و بعد از پایان آزمایش خون از او قدردانی کنید و همکاری و شجاعت وی را تحسین کنید این موارد کودک را به اصل آزمایش آگاه تر میکنند با دانستن روند خون گیری، احساس نگرانی کمتری در کودک را شاهد خواهیم بود.

به او بگویید که: در مرحله اول نوار لاستیکی (گارو) دور دست کودک بسته خواهد شد. در هنگام پیچیدن نوار دور دست دردی ندارد و فورا بعد از خون گیری این نوار باز خواهد شد. متصدی آزمایشگاه بوسیله پد الکلی محل وارد شدن سوزن را ضد عفونی میکند که باعث سرد شدن نقطه خونگیری خواهد شد. پس از وارد کردن سوزن در رگ دست کودک، خون  به آرامی وارد سوزن می شود. امکان دارد کودک کمی احساس سوزش داشته باشد مانند یک نیشگون و یا شاید اصلا ً احساس درد یا  ناراحتی نکند. پس از پایان  خون گیری، سوزن  به آرامی از دست کودک  بیرون کشیده می شود و روی محل خون گیری چسب مخصوص زده خواهد شد.

دلیل انجام آزمایش خون را برای وی شرح دهیم و با وسایل خونگیری را به نشان بدهیم و اجازه بدهیم کودک با کنجکاوی سوالات خود را بپرسد. می توانید از اسباب بازی های شبیه به  وسایل پزشکی هستند برای توجیه کودک استفاده کنید. در مورد بیشتر کودکان، بهترین زمان آگاه کردن کودک 1الی 3روز قبل از رفتن به کلینیک و یا آزمایشگاه خون می باشد.

برای تشخیص بیماری هایی که در بالاتر ذکر شده انجام آزمایش ذیل توصیه میشود.

  • آزمایشات کلسترول
  • آزمایشات قند خون
  • آزمایشات عملکرد کبد
  • آزمایشات عملکرد کلیه
  • پنل متابولیک اساسی
  • آزمایشات گلوکز

انجام آزمایش های فوق یک بار در طول سال میتواند از بروز بیماری های و تشدید آن جلوگیری کنند و بدیهی مهم ترین روش برای انجام آزمایش خون می باشد.

پارامتر در انجام آزمایش خون کامل

  •  آزمایش CBC
  • آزمایش آنزیم کبدی
  • آزمایش قند خون 2 ساعته (2hpp)
  • آزمایش تیروئید
  • آزمایش بارداری
  • غربالگری 3 ماهه اول و 3 ماهه دوم بارداری
  • آزمایش پرولاکتین
  • آزمایش تعیین گروه خونی
  • آزمایش سنجش ویتامین ها
  • آزمایش هورمون ها

ناشتای قبل از آزمایش خون

برای کدام موارد باید ناشتایی قبل از  انجام آزمایش خون رعایت شود. ناشتا بودن برای انجام آزمایش خون که شامل تست: قند، اوره، چربی، آهن خون و برخی آزمایش های دیگر بنا بر توصیه پزشک لازم است، رعایت شود.
آزمایش چربی خون ۱۲ساعت و آزمایش اوره و قند خون ۸ساعت نیاز به ناشتای قبل از آزمایش دارند.
موارد فوق بنابر تجویز پزشک می‌تواند متفاوت باشد.

البته فقط برای شرایط عمومی قبل انجام آزمایش خون میباشد، در شرایطی که بیمار مجبور به استفاده از داروی خاص است باید مراتب را با پزشک متخصص در میان گذاشته و بعدا مبادرت به انجام آزمایش خون کنید.

علایم بیماری های خونی که باید جدی گرفت و در اولین زمان اقدام به انجام آزمایش خون نمود و در صورت عدم دسترسی به آزمایشگاه می توان به راحتی از خدمات انجام آزمایش خون در منزل سلامت تو با کمترین هزینه و تعرفه های پزشکی استفاده کنید.

نقش اجزای خون در بیماری

خون از چهار عضو اصلی پلاسما، گلبول‌های سفید، گلبول‌های قرمز و پلاکت‌ها تشکیل شده است. پلاسما بخش مایع خون است. این بخش شامل آب، پروتئین و نمک می‌شود. بیماری های خونی ممکن است باعث اختلال در عملکرد هر کدام از بخشهای خونی شود ممکن است در آن واحد چند بخش از سلول های خونی تحت اثر بیماری های شوند.

بخش عمده ای از این بیماری های خونی مربوط به اختلالات ژنتیکی هستند. که با انجام آزمایش خون قابل تشخیص است اما گاهی بیماری‌های دیگر، مصرف برخی داروها و رژیم غذایی با مواد مغذی بسیار کم می‌توانند چنین اختلالاتی را ایجاد کنند.

هر نوع اختلال در سلول های خونی می‌تواند روی سلامتی کل بدن شما تاثیر گداز باشد. به همین دلیل باید به نشانه ها و عوامل خطرناک این بیماری‌ها توجه بسیار زیادی کرد. اگر احتمال بروز چنین بیماری‌هایی را می‌دهید، حتما برای تشخیص بیماری به پزشک مراجعه کنید.

علائم بیماری های خون

خون از بخش‌های مختلف ساخته شده است. اختلال در هرکدام از این سلول‌ها علائم خاصی به همراه دارد. پزشک با ارزیابی  نشانه ها در بیمار می‌تواند در مورد اختلال در عملکرد هریک از سلول های خون حدس بزند. اما برای تشخیص دقیق نیاز به انجام آزمایش است.

علایم  بیماری های خونی شامل چه مواردی میشود؟

علائم بیماری های مربوط به عملکرد گلبول‌های قرمز خون

  • سرد

علائم اختلال در عملکرد در گلبول‌های سفید

  • احساس بیماری در فرد  و یا  خطر ابتلا به انواع عفونت ها
  • علائم اختلال در پلاکت‌ها
  • خونریزی و مشکل در لخته شدن خون

علایم هشدار دهنده سرطان خون

علائم سرطان  نمونه ها خونی بسته به نوع سرطان خون قابل تشخیص داده شدن می باشد،  ولی این نمونه ها متفاوت است. برخی مانند تعریق شبانه، تب، خستگی و احساس درد مانند علائم آنفولانزا عمل می کنند. برخلاف علائم آنفولانزا که باید به شکل کامل با بهبودی شما فرو کش نماید، اما علائم سرطان های خونی به طور معمول بیش از 20 روز طول می کشد و حتی  ممکن است شامل کاهش وزن ناگهانی در فرد، درد استخوان و عضلانی و مفصل و خونریزی یا کبودی مختصر باشد. سایر علائم هشدار دهنده در سرطان خون زودرس عبارتند از:

  • تب، لرز
  • خستگی
  • ضعف از دست دادن اشتها
  • عرق شبانه
  • اراحتی شکمی
  • سردرد
  • تنگی نفس

بهترین زمان برای انجام آزمایش خون بارداری

ممکن است برای خیلی از افراد این  سوال پیش آمده باشد که از چه زمانی باید اقدام به انجام آزمایش خون، بارداری نمود؟ 

در این که آزمایش خون می تواند وضعیت بارداری شما را دقیق تر از آزمایش ادرار مشخص کند شکی نیست. ولیکن در این روش، زمان بیشتری لازم است تا جواب آزمایش شما حاضر شود. آزمایش خون بارداری بهترین و مطمئن ترین تشخیص بارداری   است که بعد از گذشت حدود 10 روز بعد از لقاح می‌تواند بارداری را مشخص کنند.

البته به خانمها توصیه می شود که تا 2 هفته صبر کنند، بعد آزمایش خون بدهند. اگر خانمی زودتر از این زمان  برای  انجام تست خون بارداری به آزمایشگاه ها مراجعه کند، امکان دارد که جواب آزمایش خون بارداری او منفی کاذب باشد.

آزمایش اسپرم

آزمایش اسپرم، یا آنالیز اسپرم، یک آزمایش لابراتواری است که برای ارزیابی پارامترهای مرتبط با سلامت و کیفیت اسپرم در نمونه اسپرم استفاده می‌شود. این آزمایش معمولاً برای ارزیابی عقب‌نشینی ناباروری مردان، ارزیابی افرادی که برای انجام برنامه‌های باروری همکاری با مراکز ناباروری می‌کنند، یا برای ارزیابی اثرات جانبی بعضی از داروها استفاده می‌شود.

آزمایش اسپرم معمولاً شامل اندازه‌گیری پارامترهای مختلفی است که شامل میزان حجم اسپرم، غلظت اسپرم، پیشرفت اسپرم، شکل اسپرم‌ها (مورفولوژی)، و میزان حرکت اسپرم‌ها (موتیلیتی) می‌شود. این آزمایش می‌تواند اطلاعات مهمی درباره سلامت و کیفیت اسپرم‌ها و باروری مرد را ارائه کند.

آزمایش اسپرم ممکن است در یک نمونه اسپرم انجام شود که به صورت خودجوش (نمونه اسپرم خانگی) جمع‌آوری شده است، یا در نمونه اسپرمی که در مرکز ناباروری توسط پزشک یا پرستار جمع‌آوری شده است (نمونه اسپرم کلینیکی). اطلاعات دقیق در مورد نحوه جمع‌آوری نمونه اسپرم و نیز محدودیت‌ها و راهنمایی‌های لازم برای آزمایش اسپرم باید توسط پزشک یا کادر پزشکی مربوطه ارائه شود.

نمونه گیری در منزل

نمونه گیری اسپرم در منزل، یا نمونه اسپرم خانگی، معمولاً در مواردی که نیاز به ارزیابی اولیه باروری مردان وجود دارد، به کار می‌رود. در این روش، مرد نمونه اسپرم خود را در خانه جمع‌آوری کرده و سپس نمونه را به آزمایشگاه جهت تجزیه و تحلیل ارسال می‌کند.

برای نمونه گیری اسپرم در منزل، مرد باید به تمامی دستورالعمل‌های آماده‌سازی و جمع‌آوری نمونه اسپرم توجه کند. این دستورالعمل‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • آموزش در مورد تمیز کردن و آماده‌سازی ناحیه تناسلی قبل از جمع‌آوری نمونه اسپرم
  • استفاده از وسایل جمع‌آوری نمونه اسپرم شامل لوازم بهداشتی تمیز و بدون عوامل مخرب برای اسپرم‌ها
  • زمان تحویل نمونه اسپرم به آزمایشگاه تا حداکثر زمان ممکن پس از جمع‌آوری نمونه
  • شرایط نگهداری و حمل نمونه اسپرم تا زمان تحویل به آزمایشگاه
  • هزینه و روش‌های ارسال نمونه اسپرم به آزمایشگاه

نمونه اسپرم خانگی باید در شرایط استریل جمع‌آوری شده و به آزمایشگاه ارسال شود تا در آزمایشگاه تحت تجزیه و تحلیل قرار گیرد. دقیقاً چگونگی و همچنین محدودیت‌های نمونه گیری اسپرم در منزل باید توسط پزشک یا کادر پزشکی مربوطه توضیح داده شود و پیروی از دستورالعمل‌های آزمایشگاه و پزشک امری بسیار مهم است.

همچنین، در برخی موارد، نمونه اسپرم خانگی به عنوان یک انتخاب موقت می‌تواند در مواقعی که دسترسی به مراکز آزمایشگاهی محدود است، استفاده شود. اما در مواردی که نتایج آزمایش اسپرم برای تشخیص بیماری یا بررسی دقیق تراکم و حرکت اسپرم مهم است، نمونه اسپرم خانگی معمولاً توصیه نمی‌شود و باید نمونه اسپرم در آزمایشگاه تحت نظر پزشک جمع‌آوری شود.

در هر صورت، قبل از انجام هر آزمایشی، همیشه بهتر است با پزشک خود مشورت کرده و دستورالعمل‌های آزمایشگاه را به دقت دنبال کنید. پزشک شما می‌تواند بر اساس وضعیت و نیازهای خاص شما، بهترین روش برای نمونه گیری اسپرم را مشاوره و هدایت کند.

چه زمانی باید آزمایش تروئید بدیم؟

آزمایش تیروئید، به عنوان یک آزمایش خون، معمولاً برای بررسی وضعیت عملکرد غده تیروئید در بدن انجام می‌شود. زمان انجام این آزمایش بستگی به وضعیت سلامتی شما، علائم و نشانه‌هایی که شما تجربه می‌کنید، و دستورات پزشک دارد. در زیر مواردی که ممکن است زمان مناسبی برای انجام آزمایش تیروئید باشد را ذکر می‌کنیم:

  • اگر شما علائم مرتبط با اختلالات تیروئیدی دارید، مانند خستگی، افزایش یا کاهش وزن، عصبانیت، عدم تحمل به سرما یا گرما، تورم در گردن، گرفتگی صدا و ...، پزشک شما ممکن است آزمایش تیروئید را در نظر بگیرد.
  • اگر شما سابقه اختلالات تیروئیدی دارید و پزشک شما برنامه‌ریزی کرده است که آزمایش تیروئید را به صورت دوره‌ای انجام دهید، باید برنامه زمانبندی شده را رعایت کنید.
  • اگر شما در حال بررسی مانیتورینگ درمان تیروئید هستید و پزشک شما آزمایش تیروئید را برای ارزیابی عملکرد درمان تیروئید تجویز کرده است، زمان انجام آزمایش را طبق دستورات پزشک خود رعایت کنید.
  • اگر شما در مراحل بارداری هستید و پزشک شما آزمایش تیروئید را برای بررسی وضعیت تیروئید در دوره بارداری تجویز کرده است، باید طبق دستورات پزشک خود آزمایش تیروئید را انجام دهید.

به هر حال، بهتر است با پزشک خود درباره زمان انجام آزمایش تیرواکیدتر صحبت کنید و برنامه زمانبندی مناسب برای آزمایش تیروئید خود را تعیین کنید. پزشک شما با توجه به تاریخچه پزشکی، علائم، نشانه‌ها، و وضعیت سلامتی شما می‌تواند بهترین زمان برای انجام آزمایش تیروئید را تعیین کند.

در ضمن، در برخی موارد خاص، ممکن است پزشک شما بخواهد آزمایش تیروئید را در زمان‌های خاصی انجام دهید، مانند:

  • در صورت مصرف داروهای تیروئیدی، ممکن است پزشک شما بخواهد آزمایش تیروئید را قبل از مصرف داروها یا پس از آن‌ها انجام دهید، تا وضعیت واقعی تیروئید شما را ارزیابی کند.
  • در صورت تغییر در دوز داروهای تیروئیدی، ممکن است پزشک شما بخواهد آزمایش تیروئید را برای بررسی اثرات دوز جدید دارو انجام دهید.
  • در صورت انجام تغییرات در رژیم غذایی، مانند مصرف مکمل‌های غذایی حاوی تیروئید، ممکن است پزشک شما بخواهد آزمایش تیروئید را پس از مدت زمان مشخصی از انجام تغییرات رژیم غذایی انجام دهید.

به هر حال، بهترین روش برای تعیین زمان انجام آزمایش تیروئید، مشاوره با پزشک خود است. پزشک شما با بررسی وضعیت شما و تاریخچه پزشکی، می‌تواند بهترین زمان برای انجام آزمایش تیروئید را مشخص کند.

آزمایشات تیروئید

پانل تیروئید تست خون است که وجود هورمون‌های تیروئیدی، مانند هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) را در خون ارزیابی می‌کند. ارزیابی‌های دیگر شامل جذب T3، تیروکسین (T4) و شاخص T4 آزاد است که به آن T7 نیز گفته می‌شود. پزشکان متخصص از این آزمایش برای اینکه مطمن شوند بیمار دچار کم کاری یا پرکاری تیروئید نیست استفاده می کنند.

این نتایج باید طی زمان  1 تا 2 روز برای پزشک ارسال شود، بنابراین عموماً در  انتظار باشید  که نتایج آزمایش خود را طی یکپند روز دریافت کنید. پانل تیروئید تست خون است که وجود هورمون‌های تیروئیدی، مانند هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) را در خون ارزیابی می‌کند. پانل تیروئید تست خون است که وجود هورمون‌های تیروئیدی، مانند هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) را در خون ارزیابی می‌کند.

آزمایشات سرطان

پزشک متخصص احتمال دارد از چندین  آزمایش خون مختلف برای تشخیص وجود سرطان  ها احتمالی استفاده کنند. تا انجام آزمایش خون  درخواست شده به نوع سرطانی که پزشک بدنبال آن است بستگی دارد. برخی از این آزمایش ها چنان چه  در مورد انواع خاصی از ایمونوگلوبولین‌ها و مارکرهای توموری مشاهده می‌شود، ممکن است نادرتر باشند.

این آزمایشات ممکن است از چند روز تا یک هفته یا بیشتر پیش از زمان ببرد.

آزمایشات بیماری‌های مقاربتی (STD)

معمولاً در مراکز بهداشتی درمانی و کلینیک‌ها ارزیابی سریع آزمایش‌های HIV  یا ایدز در دسترس  عموم است. این آزمایشات معمولاً طی 15 تا 20 دقیقه نتیجه را اعلام میکنند. پزشکان همچنین از  انجام آزمایش خون برای ارزیابی وجود بیماری‌هایی مانند هر پس، هپاتیت و سفلیس استفاده می‌کنند. آماده شدن این نتایج ممکن است تا 10 روز طول بکشد.

برخی از بیماری‌های مقاربتی بلافاصله پس از انتقال خود را نشان نمی‌دهند، بنابراین ممکن است پزشک پس از گذشت زمان مشخصی از نتیجه منفی تست خون، آزمایش مجدد را تجویز کند.

تستهای کم خونی

پزشک می‌تواند برای ارزیابی کم خونی رایج درخواست انجام آزمایش  خونCBC را داشته باشد یا با درخواست آزمایش هموگلوبین و هماتوکریت (H و H)، آزمایشات دیگری را درخواست کند. امکان تست سریع  وجود دارد، که گاهی دربیست دقیقه یا کمتر ارائه می‌شود. با این حال، آماده سازی دیگر تست‌های آزمایشگاهی ممکن استتا یک روز طول بکشد.

آزمایش خون سرپایی 

موقعیت مکانی هم می‌تواند در دسترسی سریع به نتایج مؤثر باشد. به عنوان مثال، مراجعه به مکانی که در آن آزمایشگاه وجود دارد (مانند بیمارستان) می‌تواند نسبت به زمانی که نمونه به آزمایشگاه دیگری ارسال شود، نتایج سریع‌تری در پی داشته باشد. آزمایشات تخصصی مربوط به بیماری‌های نادر معمولاً باید به آزمایشگاه‌های خاصی که زمینه فعایت شان در حوزه مختص همان بیماری است باید ارسال شود.

طبق اعلام آزمایشگاه پزشکی منطقه‌ای، عمده نتایج بیمارستانی می‌توانند طی سه تا شش ساعت پس از خون گیری آماده شوند. گاهی اوقات حصول نتیجه تست خون در پی خون گیری در سایر مراکز غیر بیمارستانی ممکن است زمان پاسخ گویی تا چند روز به تعویق بیفتد.

در کدام موارد امکان دریافت جواب آزمایش به شکل سریع وجود دارد.

برای برخی از تت ها بعد انجام آزمایش خون میتان درخواست سریع نتیجه آزمایش کرد برای پاسخ دهی سریع تر موارد زیر را رعایت کنید.

1.سعی کنید  خون گیری در محلی که آزمایشگاه در آن وجود دارد، صورت گیرد.

2.در مورد وجود «تست سریع» برای  انجام آزمایش خون  خاص  از متصدی سؤال کنید.

3.در مورد اینکه آیا امکان ارسال نتایج از طریق پورتال وجود دارد یا خیر، سؤال کنید.

4.در مورد اینکه آیا ممکن است تا زمان آماده شدن نتایج ازمایش در ازمایشگاه منتظر بمانید.

5.گاهی اوقات سرعت انجام آزمایش خون به میزان شایع بودن آزمایش بستگی دارد. آزمایشاتی مانند CBC یا پانل متابولیک، که عموماً انجام می‌شوند، معمولاً سریع‌تر از آزمایشات مربوط به شرایط نادر آماده می‌شوند. آزمایشگاه‌های کمی امکان انجام آزمایش خون چنین شرایطی را دارند که می‌تواند حصول نتیجه را کندتر کند

پارامتر در انجام آزمایش خون کامل

  • آزمایش CBC
  • آزمایش آنزیم کبدی
  • آزمایش قند خون 2 ساعته (2hpp)
  • آزمایش تیروئید
  • آزمایش بارداری
  • غربالگری 3 ماهه اول و 3 ماهه دوم بارداری
  • آزمایش پرولاکتین
  • آزمایش تعیین گروه خونی
  • آزمایش سنجش ویتامین ها
  • آزمایش هورمون ها

ناشتای قبل از آزمایش خون

برای کدام موارد باید ناشتایی قبل از انجام آزمایش خون رعایت شود؟

ناشتا بودن برای انجام آزمایش خون که شامل تست:
قند، اوره، چربی، آهن خون و برخی آزمایش های دیگر بنا بر توصیه پزشک لازم است، رعایت شود.
آزمایش چربی خون ۱۲ساعت
آزمایش اوره و قند خون ۸ساعت نیاز به ناشتای قبل از آزمایش دارند.
موارد فوق بنابر تجویز پزشک می‌تواند متفاوت باشد.
البته موارد فوق فقط برای شرایط عمومی قبل انجام آزمایش خون میباشد, در شرایطی که بیمار مجبور به استفاده از داروی خاص است باید مراتب را با پزشک متخصص در میان گذاشته و بعدا مبادرت به انجام آزمایش خون کند.

علایم بیماری های خونی که باید جدی گرفت و در اولین زمان اقدام به انجام آزمایش خون نمود و در صورت عدم دسترسی به آزمایشگاه می توان به راحتی از خدمات انجام آزمایش خون در منزل سلامت تو با کمترین هزینه و تعرفه های پزشکی استفاده کنید.

نقش اجزای خون در بیماری

خون از چهار عضو اصلی پلاسما، گلبول‌های سفید، گلبول‌های قرمز و پلاکت‌ها تشکیل شده است. پلاسما بخش مایع خون است. این بخش شامل آب، پروتئین و نمک می‌شود. بیماری های خونی ممکن است باعث اختلال در عملکرد هر کدام از بخشهای خونی شود ممکن است در آن واحد چند بخش از سلول های خونی تحت اثر بیماری های شوند.
بخش عمده ای از این بیماری های خونی مربوط به اختلالات ژنتیکی هستند. که با انجام آزمایش خون قابل تشخیص است اما گاهی بیماری‌های دیگر، مصرف برخی داروها و رژیم غذایی با مواد مغذی بسیار کم می‌توانند چنین اختلالاتی را ایجاد کنند.
هر نوع اختلال در سلول های خونی می‌تواند روی سلامتی کل بدن شما تاثیر گداز باشد. به همین دلیل باید به نشانه ها و عوامل خطرناک این بیماری‌ها توجه بسیار زیادی کرد. اگر احتمال بروز چنین بیماری‌هایی را می‌دهید، حتما برای تشخیص بیماری به پزشک مراجعه کنی
علائم بیماری های خون
خون از بخش‌های مختلف ساخته شده است. اختلال در هرکدام از این سلول‌ها علائم خاصی به همراه دارد. پزشک با ارزیابی نشانه ها در بیمارمی‌تواند در مورد اختلال در عملکرد هریک از سلول های خون حدس بزند. اما برای تشخیص دقیق نیاز به انجام آزمایش اس
علایم بیماری های خونی شامل موارد زیر می‌شود.

علائم بیماری های مربوط به عملکرد گلبول‌های قرمز خون

  • سرد
  • علائم اختلال در عملکرد در گلبول‌های سفید
  • احساس بیماری در فرد و یا خطر ابتلا به انواع عفونت ها
  • علائم اختلال در پلاکت‌ها
  • خونریزی و مشکل در لخته شدن خون
  • علایم هشدار دهنده سرطان خون
  • علائم سرطان نمونه ها خونی بسته به نوع سرطان خون قابل تشخیص داده شدن می باشد، ولی این نمونه ها متفاوت است.

برخی مانند تعریق شبانه، تب، خستگی و احساس درد مانند علائم آنفولانزا عمل می کنند. برخلاف علائم آنفولانزا که باید به شکل کامل با بهبودی شما فروکش نماید، اما علائم سرطان های خونی به طور معمول بیش از 20 روزطول می کشد وحتی ممکن است شامل کاهش وزن ناگهانی در فرد، درد استخوان و عضلانی و مفصل و خونریزی یا کبودی مختصر باشد. سایر علائم هشدار دهنده در سرطان خون زودرس عبارتند از:

  • تب، لرز
  • خستگی
  • ضعف از دست دادن اشتها
  • عرق شبانه
  • ناراحتی شکمی
  • سردرد
  • تنگی نفس
  • عفونت های مکرر پتشیا در فرد

چکاپ در منزل

چکاپ در منزل یک گزینه راحت و آسان برای افرادی است که به دلایل مختلف نمی توانند به آزمایشگاه مراجعه کنند. این چکاپ ها توسط تکنسین های آموزش دیده در منزل انجام می شود و نتایج آنها معمولاً در عرض چند روز در دسترس است.

چکاپ های در منزل انواع مختلفی دارند، از جمله:

  • چکاپ کامل: این چکاپ شامل آزمایش های مختلفی است که سلامت کلی فرد را ارزیابی می کند.
  • چکاپ زنان: این چکاپ شامل آزمایش هایی است که سلامت زنان را ارزیابی می کند.
  • چکاپ مردان: این چکاپ شامل آزمایش هایی است که سلامت مردان را ارزیابی می کند.
  • چکاپ کودکان: این چکاپ شامل آزمایش هایی است که سلامت کودکان را ارزیابی می کند.

چکاپ های در منزل برای طیف گسترده ای از افراد مناسب هستند، از جمله:

  • افراد مسن یا دارای معلولیت
  • افرادی که به دلیل بیماری یا درمان نمی توانند به آزمایشگاه مراجعه کنند
  • افرادی که می خواهند چکاپ خود را به صورت خصوصی انجام دهند

برای انجام چکاپ در منزل، ابتدا باید با یک شرکت ارائه دهنده خدمات چکاپ در منزل تماس بگیرید. این شرکت یک تیم پزشکی را به منزل شما اعزام می کند تا چکاپ را انجام دهد. تیم پزشکی آزمایش های مورد نیاز را انجام می دهد و نتایج آنها را در اختیار شما قرار می دهد.

هزینه چکاپ در منزل بسته به نوع چکاپ و شرکت ارائه دهنده خدمات متفاوت است. با این حال، به طور کلی، هزینه این چکاپ ها از چکاپ های مشابه در آزمایشگاه کمتر است.

چکاپ در منزل یک گزینه راحت و آسان برای افرادی است که به دلایل مختلف نمی توانند به آزمایشگاه مراجعه کنند. این چکاپ ها معمولاً دقیق و قابل اعتماد هستند و نتایج آنها در عرض چند روز در دسترس است.

در اینجا چند نکته برای انجام چکاپ در منزل آورده شده است:

قبل از انجام چکاپ، با شرکت ارائه دهنده خدمات چکاپ در منزل تماس بگیرید تا در مورد نحوه آماده سازی برای چکاپ اطلاعات کسب کنید.

در روز چکاپ، لباس راحت بپوشید که دسترسی به بدن شما را آسان کند.

اگر دارویی مصرف می کنید، حتماً به تیم پزشکی اطلاع دهید.

در صورت داشتن هر گونه نگرانی در مورد چکاپ، با پزشک خود صحبت کنید.

در زیر برخی از مزایای چکاپ در منزل آورده شده است:

  • راحتی: چکاپ در منزل نیازی به مراجعه به آزمایشگاه ندارد و این امر می تواند برای افرادی که به دلایل مختلف نمی توانند به آزمایشگاه مراجعه کنند، مفید باشد.
  • سرعت: نتایج چکاپ در منزل معمولاً در عرض چند روز در دسترس است.
  • دقت: آزمایش های انجام شده در منزل توسط تکنسین های آموزش دیده انجام می شود و معمولاً دقیق و قابل اعتماد هستند.
  • راحتی: چکاپ در منزل در محیطی راحت و آشنا انجام می شود.
  • هزینه: هزینه چکاپ در منزل معمولاً از چکاپ های مشابه در آزمایشگاه کمتر است.

در اینجا برخی از معایب چکاپ در منزل آورده شده است:

  • ممکن است دسترسی به شرکت های ارائه دهنده خدمات چکاپ در منزل در همه مناطق محدود باشد.
  • ممکن است برخی از آزمایش های تخصصی در منزل قابل انجام نباشد.
  • ممکن است هزینه چکاپ در منزل برای برخی از افراد بالا باشد.

هزینه آزمایش خون در منزل

هزینه آزمایش خون در منزل بسته به نوع آزمایش و شرکت ارائه دهنده خدمات متفاوت است. با این حال، به طور کلی، هزینه این آزمایش ها از آزمایش های مشابه در آزمایشگاه کمتر است.

در اینجا برخی از عواملی که بر هزینه آزمایش خون در منزل تأثیر می گذارد آورده شده است:

  • نوع آزمایش: هزینه آزمایش های مختلف خون در منزل متفاوت است. برخی از آزمایش های رایج خون شامل آزمایش خون کامل، آزمایش قند خون، آزمایش کلسترول و آزمایش تیروئید است.
  • شرکت ارائه دهنده خدمات: هزینه آزمایش خون در منزل بسته به شرکت ارائه دهنده خدمات متفاوت است. برخی از شرکت ها قیمت های رقابتی ارائه می دهند، در حالی که برخی دیگر قیمت های بالاتری دارند.
  • پوشش بیمه: برخی از بیمه ها هزینه آزمایش خون در منزل را پوشش می دهند. با این حال، ممکن است پوشش بیمه شما محدود باشد.

به عنوان مثال، آزمایش خون کامل در منزل معمولاً بین 200 تا 500 هزار تومان هزینه دارد. آزمایش قند خون در منزل معمولاً بین 100 تا 200 هزار تومان هزینه دارد. آزمایش کلسترول در منزل معمولاً بین 150 تا 300 هزار تومان هزینه دارد. آزمایش تیروئید در منزل معمولاً بین 200 تا 400 هزار تومان هزینه دارد.

برای اطلاع از هزینه دقیق آزمایش خون در منزل، با یک شرکت ارائه دهنده خدمات آزمایش در منزل تماس بگیرید.

در اینجا چند نکته برای کاهش هزینه آزمایش خون در منزل آورده شده است:

با شرکت های مختلف ارائه دهنده خدمات آزمایش در منزل مقایسه کنید تا بهترین قیمت را پیدا کنید.

اگر بیمه دارید، بررسی کنید که آیا هزینه آزمایش خون در منزل را پوشش می دهد.

اگر آزمایش خون خاصی را نیاز دارید، بررسی کنید که آیا آزمایش های مشابهی وجود دارد که هزینه کمتری داشته باشند.

در صورت امکان، آزمایش خون را در طول ساعت های غیر اداری انجام دهید. هزینه آزمایش خون در این ساعات معمولاً کمتر است.

انجام آزمایش خون در منزل در تهران

انجام آزمایش خون برای برخی از افراد در جامعه بنابر نوع بیماری ها خاص و هم چنین گروهی از سالمندان از واجبات و دغدغه های اصلی خانواده است. گروه ای از بیماران به خصوص افرادی که بیماری ژنتیکی همچون تالاسمی و هموفیلی ها دارند به ویژه در کودکان، یا سالمندان که بنا بر تشخیص و تجویز پزشک نیاز به مراقبت های خاص پزشکی را دارند و ملزم به انجام آزمایش خون به شکل مستمر دارند.

حضور مداوم در آزمایشگاه و اخذ نوبت و انتظار برای انجام آزمایش، پروسه عذاب آور است و چه بسا در شرایط فعلی که هنوز امکان ابتلا به کرونا و برخی بیماری های عفونی وجود دارد. بستر آزمایشگاه ها و عدم رعایت پروتکل های بهداشت فردی خود زمینه ساز انتقال این نوع از بیماری ها است. و استرس ناشی ترافیک ها سنگین، شلوغی های معابر، ازدحام جمعیت به خصوص در گیت های نوبت دهی، خود عامل ناآرامی در این افراد است. به این موارد میتوان هزینه های حمل و نقل را نیز افزود تمامی عوامل ذکر شده، اهمیت انجام آزمایش در منزل را روشن می سازد.

گروه سلامت تو بزرگترین سامانه آنلاین خدمات پرستاری در ایران

انجام مشاوره رایگان با شماره تماس بگیرید: 09128469468

برای دریافت مشاوره رایگان وارد شوید

انجام خدمات مشاوره در کمترین زمان و با یک تماس

بهترین آزمایشگاه تهران کدام است؟

بهترین آزمایشگاه برای انجام آزمایش خون در تهران کدام است. برای رسیدن به پاسخ این سوال باید به مقایسه مزیت و امکانات ان پرداخت.

ویژگی مراجعه به بهترین آزمایشگاه ها در شهر تهران

اگر شما و افراد خانواده شما برای انجام آزمایش خون و یا سایر آزمایش ها تجویز شده توسط پزشک به آزمایشگاه مراجعه کنید مشاهده خواهید کرد که مراجعه به این مرکز برای شما امتیازهای بسیار زیادی به همراه دارد. مزایا آزمایشگاه های مجهز به شرح دیل می تواند باشد.

  • اعتماد کامل به جواب نمونه آزمایش
  • آگاهی از نوع بیماری و میزان سلامت
  • اطلاع از پیشرفت و یا بهبود بیماری
  • ممانعت برای جلوگیری از ابتلا به بیماری
  • تعیین میزان خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف
  • انجام آزمایش توسط متخصصین
  • انتخاب بهترین آزمایشگاه
    سرعت جواب آزمایش

انجام آزمایش در منزل

مدت زمان انجام آزمایش خون در منزل و یا آزمایشگاه کمتر چند دقیق طول میکشد. اما زمان پاسخ دهی به آزمایش بسته به نوع آزمایش متفاوت است در زیر به مهم ترین ان ها خواهیم پرداخت و شمارش کامل سلول های خونی (CBC).
این آزمایش شامل تست خون شمار 10 نوع گلبول سفید، گلبول‌های قرمز و پلاکت‌ها را موردارزیابی قرار می‌دهد. از جمله این نتایج می‌توان به هموگلوبین، شمارش گلبول‌های قرمز و گلبول‌های سفید و هماتوکریت خون اشاره کرد. نتایج CBC معمولاً طی یک روز یا 24 ساعت آماده می شود.
پانل متابولیک پایه.
این آزمایش شامل انجام تست خون، الکترولیت‌های معمول خون و همچنین اجزاء دیگر را مورد بررس قرار می‌گیردد. از جمله این موارد می‌توان به ،سدیم، پتاسیم، دی اکسید کربن، کلسیم، گلوکز کلرید، نیتروژن اوره خون و کراتینین اشاره کرد. ممکن است از شما بخواهند قبل از انجام آزمایش خون خون گیری ناشتا باشید. غالبا زمان جواب دهی در این تست نزدیک به 24 ساعت است.

پانل متابولیک کامل

این آزمایش شامل تمامی فاکتورهای ذکر شده در تست فوق و همچنین دو آزمایش پروتئین، شامل آلبومین و پروتئین کل، و همچنین عملکرد کبدی را به چهار تست می سنجد
این ها شامل ALP ،ALT ،AST و بیلی روبین هستند. در صورتی که پزشک بخواهد اطلاعات بیشتری در مورد عملکرد کبد یا کلیه شما داشته باشند، اگر به دستور آزمایشات تکمیلی را صادر کند. معمولا سه تا چند روز کاری زمان می برد تا پاسخ آماده شود.

پانل لیپیدی

پانل‌های لیپیدی میزان کلسترول بدن را مزد ارزیابی قرار می دهند. این‌ها لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) را شامل خواهند شد. غالبا زمان جواب دهی در این تست نزدیک به 24 ساعت است.

روش خون گیری در انجام آزمایش خون در منزل

چندین نوع روش برای این کار وجود دارد که به جند مورد آن اشاره می کنیم:
وریدی : اغلب آزمایش ها خون از همین روش استفاده می کنند.این نمونه گیری از قسمت چین خوردگی داخلی آرنج و از رگ وریدی انجام میشود نمونه گیر با لمس حالت ارتجاعی رگ ارنج و با سوراخ کردن آن بوسیله نیدل صورت می گیرد.
وریدی با سرنگ : درانجام خونگیری با سرنگ بعد از بستن گارو و باز و بسته کردن انگشتان دست، خون از شریان رگ وارد ورید می شود ولی از رگ نمی تواند برگردد و خون در ورید مبحوس شده و دچار افزایش فشارخون می شود می و با وارد شدن نیدل سرنگ و ادامه کشیدن پیستون نیدل خون با فشار وارد محفظه سرنگ می شود.
شریانی : خونگیری شریانی به دلیل این که شریان ها عمق زیادی دارند و به وسیله بافت های پیرامون خود احاطه شدند و نمونه گیری نیازمند اطلاعات کامل از آناتومی رگ ها می باشد، بسیار سخت تر از خونگیری وریدی می باشد.

انتخاب آزمایشگاه خوب

چرا ما باید به بهترین آزمایشگاه مراجعه کنیم؟

امروزه بسیاری از بیماری که انسان را درگیر خود کرده است، با انجام آزمایش خون قابل پیشگیری است. بسیاری از افراد در جامعه به دلیل وراثتی و ژنتیکی از گروه ای از بیماری‌ها خاص رنج می‌برند. پس انجام آزمایش خون ساده برای تشخیص بهتر بیماری‌ها ارثی بسیار لازم و ضروری است. تمامی افرادی که فرزندان آنها از معلولیت ذهنی و جسمی رنج بسیار می‌برند. میتوانستند با انجام تنها با یک آزمایش ساده از این مشکل پیشگیری کنند. انجام آزمایش خون در منزل برای افرادی که توانایی و زمان حضور در آزمایشگاه را ندارند به شناسایی بیماری‌هایی مانند کبد چرب، قلبی و عروقی و کمبود انواع ویتامین و مواد مغذی کمک زیادی می‌کند.
اما انتخاب بهترین آزمایشگاه از لحاظ ارائه نتیجه درست و واقعی اهمیت دارد. در بسیاری از آزمایشگاه‌ها به دلیل نداشتن پرسنل حرفه‌ای و همچنین تجهیزات مدرن و جدید برای آزمایشگاه، نتیجه آزمایش به صورت صحیح ارائه نمی‌شود. همین جواب اشتباه یا عدم تشخیص تاثیر بسیار زیادی برروی نظر پزشک وتجویز دارو خواهد گذاشت. به همین دلیل مراجعه به بهترین آزمایشگاه خیال شما را از بابت همه این مسائل راحت می‌کند.

نتیجه گیری

با توجه به مفاهیم بالا و توصیه های پزشکی میتوان به این نتیجه رسید که انجام آزمایش خون برای همه افراد جامعه از مهم ترین اقدامات پزشکی برای سلامت جامعه میباشد.عمدتا افراد بدون داشتن زمینه های ارثی یا بیماری های زمینه ای و بدون علایم هشدار دهنده بیماری باید سالانه حداقل یکبار مبادرت به انجام آزمایش خون و چکاب سالانه کنند. با توجه به نیاز برخی از بیماران به فوریت های پزشکی و انجام آزمایش خون در فواصل زمانی مشخص و عدم دسترسی و عدم توانایی جسمی برای این عزیزان بهترین گزینه و مقرون به صرفه ترین روش انجام آزمایش خون در منزل است.
در کنار آن انجام آزمایش خون در منزل برای کودکان نیز می تواند از ترس کودکان بکاهد و به کیفیت نمونه گیری و نتیجه حاصله کمک کنند. رعایت نکات و آمادگی قبل از آرمایشات از جمله ناشتای قبل میتواند در وقت و کیفیت آزمایش کمک به شما کمک کنند پس بهتر است قبل از حضور در آزمایشگاه جهت تست حتما موارد لازم را رعایت کنید. زمان پاسخ دهی بسته به نوع آزمایش و تجویز پزشک متفاوت میباشد و بهتر است برای رسیدن به نتیجه بهتر به توصیه های مندرج توجه کنید.
ولیکن در مواردیی امکان انجام تست سریع وجود دارد. یکی از مهم ترین راه های تشخیص سرطان ها و بیماری ژنتیکی به خصوص قبل از ازدواج انجام آزمایش خون می باشد.
گروه سلامت تو بزرگترین سامانه آنلاین خدمات پرستاری در ایران
انجام مشاوره رایگان با شماره تماس بگیرید: 09128469468
برای دریافت مشاوره رایگان وارد شوید.
انجام خدمات مشاوره در کمترین زمان و با یک تماس

سوالات  
متداول

  • انواع سرطان
  • انواع بیماری های مقاربت
  • بیماری مربوط به غده تیروئید
  • بیماری های کلیوی و نارسایی مربوط
  • سرطان کبد و کبد چرب سرطان خون
  • بیماران هموفیلی
  • کمبود انواع ویتامین ها
  • انمی و فقر آهن
  • دیابت
  • هپاتیت
  • بیماری با زمینه های عفونی
  • سرطان مغز استخوان
  1. عدم مراجعه به مکان های عمومی
  2. صرفه جویی در زمان
  3. پیشگیری از ابتلا به بیماریهای فصلی
  4. صرفه‌جویی در هزینه های حمل و نقل
  5. آرامش روانی به خصوص برای قشر سالمند
  6. سهولت و دسترسی سریع برای آنجام آزمایش
  7. پشتیبانی سریع و اطلاع رسانی در فوریت های پزشکی

حضور مداوم در آزمایشگاه و اخذ نوبت و انتظار برای انجام آزمایش، پروسه عذاب آور است و چه بسا در شرایط فعلی که هنوز امکان ابتلا به کرونا و برخی بیماری های عفونی وجود دارد و بستر آزمایشگاه ها و عدم رعایت پروتکل های بهداشت فردی خود زمینه ساز انتقال این نوع از بیماری ها است. استرس ناشی ترافیک ها سنگین، شلوغی های معابر، ازدحام جمعیت به خصوص در گیت های نوبت دهی، خود عامل ناآرامی در این افراد است. به این موارد میتوان هزینه های حمل و نقل را نیز افزود تمامی عوامل ذکر شده، اهمیت انجام آزمایش در منزل را روشن می سازد.
گروه سلامت تو بزرگترین سامانه آنلاین خدمات پرستاری در ایران انجام مشاوره رایگان با شماره تماس بگیرید: 09128469468

اما انتخاب بهترین آزمایشگاه از لحاظ ارائه نتیجه درست و واقعی اهمیت دارد. در بسیاری از آزمایشگاه‌ها به دلیل نداشتن پرسنل حرفه‌ای و همچنین تجهیزات مدرن و جدید برای آزمایشگاه، نتیجه آزمایش به صورت صحیح ارائه نمی‌شود. همین جواب اشتباه یا عدم تشخیص تاثیر بسیار زیادی برروی نظر پزشک و تجویز دارو خواهد گذاشت. به همین دلیل مراجعه به بهترین آزمایشگاه خیال شما را از بابت همه این مسائل راحت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *